Faktorer, der påvirker fotosyntese, såsom PH

01/16/2014 by admin

Faktorer, der påvirker fotosyntese, såsom PH

Fotosyntese er en kemisk reaktion, der hjælper planterne konvertere kuldioxid og vand til ilt og mad, med klorofyl og sollys fungerer som katalysatorer. Mange faktorer påvirker satsen på fotosyntese. En stigning eller fald i disse niveauer påvirker fotosyntese.

Major faktorer

De vigtigste faktorer, der påvirker fotosyntese er lys, CO2 koncentration, temperatur, klorofyl og vand. Eventuelle ændringer i disse niveauer påvirker fotosyntese. De optimale niveauer af disse faktorer tilvejebringe de bedste fotosyntese priser. Denne viden er ofte bruges til at øge afgrøde udbytte i drivhuse.

pH Balance

En af de andre faktorer, der påvirker fotosyntese er pH balance. pH er måling af alkalinitet eller surhed af en løsning. En pH-værdi på 7 er neutral. En pH-værdi under 7 angiver en syrlig karakter; over 7 angiver alkalisk karakter.

PH niveauer har en indflydelse på CO2 transport gennem fotosyntese. En forskningsundersøgelse af William A. Dodd II og R.G.S. Bidwell fra Department of Biology, Queen's University Kingston, Canada, har vist, at pH balance påvirker strømmen af carbon til de forskellige fotosyntetiske mellemprodukter. Nogle af de fotosyntetiske mellemprodukter påvirket af pH balance er glycin, saccharose, glycolat og serin.

Ved højere pH niveauer trådte en højere mængde af kulstof den mellemliggende veje. pH niveauer af 7.6 og 7.7 fandtes for at være optimale niveauer hvor maksimale sats på fotosyntese blev observeret. Ved højere pH spænder konstateredes det, at CO2-niveauet i mellemprodukter var stort set det samme som grønkorn niveauer.

Niveauer af ilt

En lignende undersøgelse på Research School of Biological Sciences, Australian National University, studerede påvirker pH sammen med ilt på fotosyntetiske reaktioner. En stigning eller fald i niveauer af ilt ikke gøre meget forskel for processen med fotosyntese når kuldioxid niveauerne var på mætningspunkt. Men det blev observeret, at tilstedeværelsen af ilt hæmmede fotosyntese, når der var stigning i pH-niveauer.

PH-værdien blev øget til 8 med tilsætning af bikarbonat. Det blev observeret, at ilt evolution under fotosyntesen var påvirket af et fald på 30%. Dette blev hjulpet på vej af tilstedeværelsen af ikke-fotosyntetiske ilt. En øget iltkoncentration førte til faldt ilt evolution i fotosyntesen. Lignende eksperimenter med en syre base viste, at adenosin tri-fosfat (ATP) niveauer ikke blev påvirket af ilt.

En undersøgelse i Skotland studerede påvirke pH-niveauer i akvatiske plante fotosyntese. Det blev observeret, at ekstremt lav pH niveauer påvirket de fotosyntetiske niveauer af de akvatiske planter. Sats på fotosyntese faldt drastisk på pH grænser 1,5 og nedenfor.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com