Risikoen for blære kemoterapi

03/08/2010 by admin

Risikoen for blære kemoterapi

Thiotepa, mitomycin og doxorubicin er den mest almindelige kemoterapi medicin anvendes til behandling af blærekræft. Blæren kemoterapi, selv udgør en risiko for patienten, da disse er kraftfulde stoffer end kan undertiden efterlade permanent virkninger på kroppen. Under behandling, vil lægerne typisk køre blodprøver for at måle nyre og blære funktion. Fortæl din læge om eventuelle bivirkninger, du oplever.

Hvad er kemoterapi?

Kemoterapi kan gives som en enkelt drug eller en kombination af lægemidler. Narkotika er designet til at dræbe kræftceller og formindske størrelsen af tumorer, og til at kontrollere kræft og forbedre livskvaliteten. Medicin virker ved at forstyrre evnen af kræftceller til at dele og reproducere.

Mild risici af blæren kemoterapi

Patienter kan opleve blære væg irritation og smerter ved vandladning. Som med mange af de lægemidler, der anvendes i kemo, er kvalme og opkastning almindelige bivirkninger. Patienter kan modtage anti-opkastning (antiemetika) og anti-kvalme medication, før de begynder deres behandling for dagen. Hovedpine, forstoppelse, mundsår, sløret syn, hårtab, anæmi, hudreaktioner, søvnløshed og stivkrampe er andre mulige bivirkninger. Nogle patienter kan udvikle drosler eller herpes simplex virusinfektioner. Væskeophobning er en anden mulig risiko.

Alvorlige risici

To specifikke kemoterapi narkotika er forbundet med giftige bivirkninger til blæren. Cyclophosphamid og ifosfamid kan føre til blærebetændelse. Mens diarré er i første omgang ikke en alvorlig bivirkning, og virkelig helt almindeligt, patienten skal bo hydreret eller dehydrering kan indstille i--fører til alvorlige komplikationer. Anti-diarré behandling kan omfatte suppe, vand eller patienten & rsquo; s favorit drink. Der er et væld af anti-diarré medicin til at hjælpe så godt. I svære tilfælde, kan intravenøs væske støtte være påkrævet. Nogle narkotika kan forårsage uønskede reaktioner på hjertet. Patienter, der modtager kemo for blærekræft kan også opleve overdreven blødning eller blå mærker.

Andre risici

Nogle patienter kan være overfølsomme over for kemo. De oplever symptomer som kløe, hvæsen, nældefeber, trykken i brystet, kulderystelser og lavt blodtryk. Kemo kan også forårsage infertilitet eller skader på de reproduktive organer.

Årsager til blæren kemoterapi

Kemoterapi er en behandling valg for dem med blærekræft. Patienter kan have haft deres blæren fjernet eller har haft kirurgi til en tumor, eller dem med Stage IV blærekræft kan stadig modtage kemoterapi. I de tidlige stadier af blærekræft, er kemo typisk givet direkte ind i blæren. Det er ellers gives intravenøst.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com