Hørelse testprocedurer

10/09/2016 by admin

Hørelse testprocedurer

Høreprøver udføres for at bestemme typen, graden og konfiguration af høretab. Typer af høretab kan være ledende, betyder lyd kan nå ikke det øre indre mekanismer; sensorineural (problemer med nervebaner til hjernen); blandet (en kombination af ledende og sensorineural); eller ensidige (normal hørelse i en øre, men nedsat i den anden). Grad er graden af høretab fra lille til dyb. Konfiguration er det samlede billede af værdiforringelse, såsom høj-frekvens, lav-frekvens, faste, osv.

Fysisk undersøgelse

En høring vurdering, som er en suite af høringen prøvningsprocedurer, begynder som regel med en fysisk undersøgelse af ørerne. Dette omfatter undersøgelse af det ydre øre til enhver usædvanlig formation, en kontrol af øregangen for enhver forhindringer som øre voks oprustning eller fremmedlegemer, og en undersøgelse af trommehinden for perforeringer eller infektion.

Mellemøret Tests

Mellemøret testprocedurer er designet til at finde problemer med driften af mellemøret. Tympanometri procedure foranstaltninger akustisk immittance, eller let lyd rejse, og indebærer at have en lille sonde, indsættes i øregangen, som varierer lufttrykket i kanalen mens du spiller forskellige lyde over en lille højttaler. En lille mikrofon overvåger kontinuerligt lydtryk i øret, og output-data er analyseret for at fastslå funktionen af mellemøret, samt trommehinden, selv.

Akustisk refleks tærskler test er også en akustisk immittance test. Det er designet til at fastslå, om en beskyttende muskel, der formodes for at kontrakt i overværelse af høje lyde fungerer korrekt. Proceduren er meget kompliceret og kræver, at patienten fortsat meget stadig.

Ren Tone Tests

En ren tone afprøvningsprocedure, eller ren tone audiometri, er designet til at måle de fjerneste toner patienten kan registrere på forskellige frekvenser. Patienten er forpligtet til at sidde i et lydisoleret kabine, mens audiologen indfører lavintensive lyde i øretelefoner patienten iført. Intensiteten af de indførte lyd øges langsomt, indtil patienten hører det. Patienten er instrueret om at trykke på en knap, løfte en hånd eller ellers signal til audiologen, da hun hører lyden.

Tale Tests

Afprøvningsproceduren tale reception er designet til at måle den fjerneste niveau som patienten kan høre og gentage spondaic ord, to-stavelsen ord med lige vægt på begge stavelser. Baseball, fly og is er alle eksempler på spondaic ord. Patienten gentager ord af audiologen, som de er talt i en gradvis blødere stemme, indtil han når det punkt, hvor han kan kun korrekt gentage 50 procent af ordene. Dette punkt er tale reception tærskel (SRT).

Afprøvningsproceduren ordet anerkendelse er designet til at afgøre, hvor godt patienten kan skelne et mono-syllabisk ord talt med en behagelig lydstyrke. Ord som høj, kommer, tygge, osv, der tales på et konstant volumen af audiologen eller en optagelse, og antallet af præcist gentagne ord er registreret.

Andre høreprøver

Andre høreprøve procedurer omfatter auditive evoked potentials test, som undersøger de nervebaner, og otoakustiske emissioner (OAE) test, som undersøger den cochlea svar til uhørlige lyde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com