Ugentlig madplan for børn med Diabetes

04/07/2014 by admin

Alle børn med diabetes bør have en anden madplan, baseret på personlige betingelse, fysisk aktivitet, normal sats af kost, vægt og generelle sundhed. Der er tre hovedtyper af ugentlige madplaner tilgange normalt bruges af børn med diabetes--exchange madplan, konstant kulhydrat madplan og kulhydrat tælle madplan.

Exchange madplan

Denne type af madplaner opdeler normalt fødevarer i fødevaregrupper, såsom stivelse, frugt, grøntsager, kød, mejeriprodukter og fedt. Sammen med din læge, bliver du beslutte, hvor mange portioner fra hver fødevaregruppe dit barn skal have på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Dette vil tillade dit barn at vælge fra en bred vifte af fødevarer til måltider og snacks, så længe de passer ind i de rette fødevaregrupper. Denne madplan er normalt nyttigt for børn, der for nylig er diagnosticeret med diabetes.

Konstant kulhydrat madplan

På en konstant kulhydrat madplan, vil du og din læge angive kulhydrat beløb for dit barn at spise i løbet af hvert måltid eller mellemmåltid. Dit barn vil derefter beregne, hvor mange kulhydrater er i de fødevarer, som hun ønsker at spise og planlægge hvert måltid eller mellemmåltid i overensstemmelse hermed. Hvis dit barns fysiske aktivitet forbliver relativt konstant i løbet af dagen, muligvis denne madplan for hende. Det er let at følge og forbliver konstant fra daglige.

Kulhydrat tælle madplan

Kulhydrat tælle madplan kombinerer mad indtag og insulin injektioner, så det fungerer kun, hvis dit barn tager insulininjektioner sammen med hvert måltid. På denne madplan, vil dit barn beregne antallet af kulhydrater han forbruger ved hvert måltid og måle insulindosis herefter. Denne madplan er den mest fleksible af tre og giver dit barn mere kontrol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com