Mandlige urin spor infektion symptomer

04/03/2014 by admin

Mandlige urin spor infektion symptomer

En urinvejsinfektion, almindeligvis kaldet en UTI, kan påvirke nyrerne, urinledere, blære eller urethra. Selv om mere almindeligt hos kvinder, et betydeligt antal mænd lider urinvejsinfektioner så godt. De fleste urinvejsinfektioner er let kureres, men venstre ubehandlet, kan forårsage svære smerter med alvorlige komplikationer. Kun din læge kan give dig en endelig diagnose af en UTI og ordinere en behandlingsplan. Hvis du lider af tilbagevendende infektioner, vil din læge gøre en mere komplet workup diagnosticering kilden til dine symptomer.

Symptomer

UTI i mænd normalt præsentere ingen symptomer i de tidlige stadier og er diagnosticeret kun ved en rutinemæssig urinanalyse. De første symptomer kan være uklar eller foul lugtende urin, efterfulgt af hyppig vandladning, især om natten. Som infektion skrider frem, patienter kan opleve smertefuld vandladning på spidsen af penis og smerter under samleje. Feber og kuldegysninger kan være en indikation infektionen har spredt sig til nyrerne og kræver øjeblikkelig medicinsk intervention.

Diagnose

Den første test din læge vil gøre er en urinanalyse, som kan afsløre røde og hvide blodlegemer samt nitrat niveauer. Hvis det viser sig en infektion er til stede, vil din læge bestille en kultur af modellen til at bestemme, hvilken type af bakterier involveret for at vide, hvilke stof top ordinere. For tilbagevendende infektioner kan din lægen bestille yderligere tests, der kan omfatte en ultralyd eller Cystoskopi at kigge på interiør af blæren og prostata for abnormaliteter, der kan være kilden til infektionen.

Prostatitis

Ofte, er urinvejsinfektioner hos mænd symptomatisk for prostatitis, en betændelse i prostata. Kronisk prostatitis kan være kilden til tilbagevendende UTI, som skal forvaltes af lægen på lang sigt. Udvidelsen af den prostatakræft, benign prostatahyperplasi, BPH, kan også være kilde til tilbagevendende urinvejsinfektioner hos mænd. Som mænd alder, prostata forstørres begrænser strømmen af urin fører til urinretention, der kan føre til infektioner og øget forekomst af blæresten.

Behandling

De fleste UTI er let behandles med et bredt spektrum af tilgængelige antibiotika. Disse omfatter, Amoxicillin, Cefalosporiner, Doxycyline, Nitrofurantoin., quinoloner og en bred vifte af sulfa narkotika. Din læge kan også ordinere Pyridium for at reducere behovet for at urinere og minimere vandladning, brænding. Hvis du læge har diagnosticeret prostatitis som kilde til din UTI symptomer, kan en quinolon Cipro eller Levaquin ordineres.

Forebyggelse

Den bedste måde at reducere din risiko for en UTI er at drikke masser af væske og ikke tillader dig selv at blive dehydreret. Ascorbinsyre fundet fælles frugtsaft er fantastisk måde at øge alkalinitet i blæren til at hæmme væksten af bakterier. Den amerikanske Urologisk forening antyder drikke masser af tranebærsaft kan have en lige så gavnlig effekt. Tranebær piller har været lige så effektiv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com