Kur mod seglcelle anæmi

12/11/2013 by admin

Ifølge University of Maryland Medical Center er knoglemarvstransplantation i øjeblikket den eneste kur mod seglcelle anæmi. Proceduren er ikke, dog egnet til alle patienter; egnethed afhænger af alder, sværhedsgraden af sygdommen, og donor tilgængelighed. Mens fleste af knoglemarv transplantationer er vellykket kurere seglcelle anæmi, bærer proceduren nogle betydelige risici.

Hvordan knoglemarvstransplantation virker

Knoglemarv, det bløde væv inde i dine knogler, er ansvarlige for at producere røde blodlegemer. Hos mennesker med seglcelle anæmi producerer knoglemarven segl-formet røde blodlegemer som følge af defekte hæmoglobin. En knoglemarvstransplantation har til formål at erstatte knoglemarv i en seglcelle patient med knoglemarv fra en sund donor. Når det lykkes, forårsager den nye knoglemarv i patientens krop til at producere normale røde blodlegemer, effektiv helbrede patienten om seglcelle anæmi, ifølge Kaiser Permanente.

Støtteberettigede ansøgere

Ifølge University of Maryland Medical Center er knoglemarv transplantationer kun en farbar vej for omkring syv procent af patienter, seglcelle anæmi. Personer anses for transplantation er typisk børn under en alder af 17, der har alvorlige seglcelle symptomer, men endnu ikke har lidt betydelige organskade.

Donor spørgsmål

Støtteberettigede patienter skal også have en genetisk matchede donor for at gennemgå en knoglemarvstransplantation. Som den National marv Donor Program understreger, er søskende normalt de bedste donorer, som søskende har en 25% chance for at blive en genetisk match. Søskende kampe er dog kompliceret af, at seglcelle anæmi er nedarvet, hvilket betyder, at chancerne for at have en søskende som er sundt og en genetisk match er noget mindre. Hvis ingen familiemedlem er en kamp, kan patienter kunne finde en egnet donor gennem National marv Donor Program registreringsdatabasen. At finde et godt matchede donor er meget vigtig. som University of Maryland påpeger, øger risikoen for komplikationer, når patienten og donoren er mindre end en ideelle match.

Succesrate

Ifølge Kaiser Permanente helbrede knoglemarvstransplantationer seglcelle anæmi i omkring 85 procent af transplantation tilfælde. Mindst 10 procent af transplanterede overlever, men er ikke kureret om seglcelle anæmi.

Risici

Ifølge Kaiser Permanente bære knoglemarv transplantationer betydelige risici. En patientens immunsystem kan angribe de transplanterede celler, fører til transplantation fiasko, eller de transplanterede celler kan angribe patientens organer, en tilstand kendt som graft-versus-host-sygdom. Andre komplikationer, såsom infektioner, anfald og infertilitet, kan også opstå som følge af for transplant. Omkring 5 procent af transplantation modtagerne dør.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com