Whipple Procedure komplikationer

05/07/2010 by admin

I en Whipple procedure fjerner en kirurg en patient bugspytkirtlen hoved, galdeblære, galdegang og duodenum (en del af tyndtarmen). Nogle patienter har også en del af deres maver fjernet. Whipple procedurer anvendes til behandling af visse kræftformer, herunder kræft i bugspytkirtlen, til behandling af godartede svulster, der opstår på bugspytkirtlen hovedet, og for kronisk bugspytkirtel betændelse (pancreatitis).

Diabetes

Nogle patienter kan udvikle diabetes efter en Whipple procedure. Sukkersyge er en tilstand, hvor kroppen ikke ordentligt producerer insulin til at regulere blodsukkeret. Dette kan forekomme efter en Whipple procedure, fordi fjernelse af pancreas væv kan forårsage kroppen til at frigive mindre insulin. Patienter, der allerede har diabetes kan opleve en forværring af deres sygdom.

Pancreas fistel

Denne komplikation kan medføre hvis sutur, der tillægger tarmen resterende bugspytkirtlen ikke heler godt, hvilket resulterer i bugspyt lækage. Fleste patienter, der oplever denne lækage vil helbrede på egen hånd. Et lille antal kan dog være nødvendigt at have en anden operation.

Maven lammelse

Ifølge University of Southern California, kan omkring 25 procent af patienter, der har en Whipple procedure opleve mave lammelse. Denne komplikation bliver normalt bedre i fire til seks uger. Patienter kan dog være nødvendigt en påfyldningsrør for at indhente nødvendige næringsstoffer, fordi de ikke vil være i stand til at tolerere en normal kost.

Malabsorption

Malabsorption opstår, når en patient ikke absorbere næringsstoffer godt. Fjernelse af en del af bugspytkirtlen reducerer også mængden af enzymer, der bugspytkirtlen kan producere. Disse enzymer er nødvendige for ordentlig mad fordøjelse. Patienter, som oplever denne komplikation ofte udvikle fedtet, voluminøse diarré. De kan finde lindring når behandlet med oral i bugspytkirtlen enzym kosttilskud på lang sigt.

Vægttab

Mange patienter, der har en Whipple procedure opleve vægttab og ofte mister 5 procent til 10 procent af deres samlede kropsvægt. Dette sker, fordi de er sat på en restriktiv kost efter operationen. De fleste patienter oplever at denne komplikation hurtigt stabiliserer sig, og de vender ofte tilbage til deres normale vægt, når de er i stand til at spise forholdsvis regelmæssig måltider igen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com