Spørgsmål patienter bør spørge om tyktarmskræft

02/21/2010 by admin

Spørgsmål patienter bør spørge om tyktarmskræft

Bliver diagnosticeret med tyktarmskræft kan være en meget skræmmende og usikker oplevelse for patienter. Der er mange aspekter at overveje, herunder iscenesættelse og behandlingsmuligheder, som kan virke overvældende i starten. Colon cancerpatienter bør blive som underrettet som muligt om deres sygdom, stille deres læger spørgsmål for at hjælpe med at tage nogle af frygt og forvirring ud af processen.

Diagnose spørgsmål

Spørg din læge om iscenesættelse – hvis kræften har spredt sig eller er isoleret til et lille område, og også hvor kræften er placeret. Spørge, hvad dine chancer er bedring fra denne særlige fase og typen af kræft og dine langsigtede prognose. Også, du er inden for dine rettigheder som patient at forhøre sig om lægens erfaring og, hvis han vil være den ene drift, hvor mange gange han er med held udført proceduren og om han er bord certificeret. Spørg, hvis du har brug at få en second opinion.

Kirurgi spørgsmål

Spørg om din behandlingsmuligheder. Kræver din kræft kirurgi og hvis så, hvad vil blive fjernet: en lille re skæring af tyktarmen, fjernelse af tyktarmen selv eller endetarmen og eventuelle lymfeknuder? Hvor mange specialister vil blive inddraget, der er medlemmer af dit team og hvordan kan du kontakte dem med spørgsmål? Er en kolostomi (en åbning med en ydre pose til fecal spørgsmål) vil være krævede og er det midlertidigt eller permanent? Også forhøre sig om længden af opholdet hospital, hvor meget smerte, du kan opleve og hvilke komplikationer kan forekomme, såsom infektioner eller ardannelse. Du kan også kontrollere, hvis blodtransfusioner vil være nødvendig og hvorvidt dine familiemedlemmer kan donere blod før operationen. Finde ud af, hvor længe efter operation, din læge vil have resultater og en fast diagnose.

Post-kirurgisk behandling spørgsmål

Forhøre sig om typen af post-kirurgiske behandlinger, der vil blive krævet--stråling, kemoterapi eller begge dele, og hvorfor de er anbefalet. Spørge, hvor længe behandlingerne vil vare og hvor ofte du nødt til at få dem. Er der nogen bivirkninger og hvordan kan du minimere dem? Kontrollere, om der er nogen kliniske forsøg kan du være en del af.

Opfølgning af spørgsmål

Spørge om, hvor ofte re screening vil være forpligtet til at se hvis kolon kræft er vendt tilbage, og hvis der er nogen opfølgende tests, samt som opfølgning af doctor(s) vil være. Spørg hvilke opsving vil involvere og hvor lang tid det vil tage for dig at genoptage alle dine normale aktiviteter, eller hvis du vil har brug for særlig hjælp. Se hvis der er nogen måder du kan hjælpe med at forhindre kræft fra tilbagevendende, og hvis der findes nogen støttegrupper. Spørg Hvis dine slægtninge er på et højere risiko for denne sygdom, og hvis de skal testes så godt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com