Femoralis arterie aneurisme symptomer

09/18/2013 by admin

En aneurisme er, når et blodkar vægge bliver svag og bule ud. Aneurismer ske normalt i aorta, men de kan også forekomme i de perifere fartøjer, herunder arteria femoralis. Hvis du oplever en aneurisme i din venstre ben, vil du sandsynligvis opleve en i din højre. Ligeledes, når du oplever en perifer aneurisme, du er mere tilbøjelige til at opleve en aorta aneurisme.

Femoralis arterie

Som alle arterier er femoralis arterie en gren af arteria aorta. Det begynder i din lavere mave, passerer gennem din lysken og i dine lår. Det bærer blod ned af din krop, fra dit hjerte. Modstykket til femoralis arterie er den femorale vene, der fører blodet tilbage til hjertet.

Symptomer

De fleste mennesker kan aldrig vide, de har en femorale arterie aneurisme, især hvis det er små. Men andre kan opleve symptomer. Afhængigt af størrelsen af aneurismet, kan du muligvis føler en faktiske klump. Denne knude kan pulserende. Et andet symptom kramper i benet under træning. I modsætning er til et symptom, mens aktiv smerte i dit ben på resten. Fordi aneurisme kan komprimere en nerve, kan du opleve smerter eller følelsesløshed i benet. I ekstreme tilfælde, kan du opleve koldbrand på grund af alvorlige blod flow blokering.

Diagnose

Hvis du føler at du har nogen symptomer på et muligt femorale arterie aneurisme, er det vigtigt at se din læge straks for diagnose. Første han eller hun vil tage en grundig sygehistorie fra dig, samt udføre en fysisk eksamen. Din læge vil derefter bestille en af flere billeddannelse test til at bekræfte, at en aneurisme findes. Du kan planlægges til en CAT-scanning, en MR-scanning eller ultralyd. Du kan også planlægges for en angiografi.

Behandling

Behandling afhænger af sværhedsgraden af din aneurisme. Din læge kan beslutte den bedste fremgangsmåde er en medicin kaldet en trombolytisk agent, der vil hjælpe med at bryde op blodpropper, der har dannet. Kirurgisk bypass og udskiftning er ofte nødvendige for at reparere i stedet. I ekstreme tilfælde, når rand har lidt uoprettelig skade, kan du planlægges til en amputation.

Forebyggelse

Selv om der er sjældne tilfælde hvor en infektion eller en skade forårsager femorale arterie aneurismer, er generelt de forårsaget af livsstilsfaktorer. Som du alder, bygger plaque naturligt op i din blodkar, som kan forårsage en aneurisme. Der er personlige valg, du foretager, kan øge denne risiko. Hvis du fjerner disse handlinger fra din hverdag kan du hjælpe med at minimere risikofaktorer forbundet med femorale arterie aneurismer. Rygning har mange negative bivirkninger, så hvis du rygestop ikke vil du kun reducerer din risikofaktorer for en aneurisme, du også vil forbedre andre aspekter af dit helbred. Også, ved at ændre din kost og udøver dagligt, du vil bidrage til bekæmpelsen af tre andre medvirkende faktorer: fedme, forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com