Hvordan til at fange et forkølelsessår

11/18/2012 by admin

Forkølelsessår er smitsom, væskefyldte blærer, der normalt vises rundt i munden, næse og hage. Nogle mennesker også få kolde sår på hænderne, eller i mund eller øjne. Forkølelsessår er forårsaget af herpes simplex virus. Herpes har ingen kur, men ikke alle udsat for virus kontrakter sygdommen. Mennesker reagerer forskelligt på herpesvirus. Nogle mennesker får flere udbrud, mens andre får et forkølelsessår i løbet af deres liv.

Instruktioner

• Touch inficeret mennesker. Når et forkølelsessår udvikler, tager det omkring 7 til 10 dage til at helbrede. I løbet af denne tid er en person på sit mest smitsom. Kysse en person, der har et forkølelsessår omkring munden vil kraftigt øge dine chancer for at få herpes. Prøv ikke at have nogen fysisk kontakt med en person, der har en herpes udbrud. Dette omfatter sex.

• Andel personlige elementer. Herpes kan nemt bestået langs, hvis du rører eller bruger elementer hos den smittede person. Dette omfatter håndklæder, tøj, spise køkkenredskaber og tandbørster. For at reducere risiciene, må ikke drikke af samme glas eller sodavand kan som en person med en aktiv forkølelsessår.

• Hold hænderne uvaskede. Ikke vaske din hånd er en måde at øge risikoen for at få kolde sår. Hvis du rører en inficeret håndklæde og derefter røre dit ansigt, øjne eller kønsdelene, kunne du eventuelt sprede virus til andre områder af din krop. Det er vigtigt for at vaske hånd du grundigt og ofte når du tror, du måske har været udsat for virus.

• Gå ind i solen uden solcreme. Ved hjælp af en solcreme eller sunblock er vigtige i at beskytte huden mod skadelige ultraviolette stråler. Sunblock hjælper også til at reducere chancerne for en herpes udbrud. Der er beviser for at solen udløser forkølelsessår. Hvis du har været udsat for herpes, betyder dette ikke, vil du helt sikkert få herpes eller har udbrud. Brug af solcreme sænker odds.

• Har en dårlig kost. En sund og afbalanceret kost styrker immunforsvaret. Ved at spise nærende fødevarer med højt indhold af vitaminer og mineraler, kan du beskytte din krop mod skadelige stoffer. Echinacea er en populær krydderurt for at forbedre immunforsvaret. C-vitamin også bekæmper infektioner. Mens der er ingen videnskabelige beviser for, at tage disse kosttilskud eller spise en god kost vil forhindre forkølelsessår, er der beviser for, at et stærkt immunsystem eventuelt kan reducere antallet af forkølelsessår og fremskynde den helbredende tid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com