Om hjernen & drømmer

09/20/2010 by admin

Vi drømmer ofte i vores søvn, men undertiden drømmen er ikke kraftig eller mærkeligt nok beholde i hukommelsen. Når du indtaster REM eller dyb søvn, drømmer din hjerne for at forblive aktive.

Fakta

De fleste drømme vare alt fra 5 til 20 minutter.Det var engang troede at folk kun drømmer i sort og hvid, men det er ikke sandt.Selvom du ikke kan huske dem, har alle flere drømme om natten.I løbet af en typisk levetid tilbringer en gennemsnitlige person omkring 6 år drømmer.Blinde har drømme, der er baseret på andre sanser.Hvis nogen snorken, han ikke drømmer.Nogle dyr, herunder elefanter, sove stående op men løgn ned til REM-søvn.

(kilde: http://health.howstuffworks.com/dream3.htm)

Funktion

Mens du sover, går din krop igennem fem forskellige søvn cyklusser, igen og igen indtil du vågner op om morgenen.Let søvn er den første fase og er de nemmeste at vågne op fra. Herfra glider du langsomt ind i en lidt dybere søvn. De tredje og fjerde søvn etaper er på vej ind i dyb søvn, og din hjerneaktivitet sinker gradvist. Cirka 90 minutter efter den første fase af søvnen begynder, flytter du til REM.I løbet af udfoldelsen af søvn cyklus, din hjerneaktivitet bremser og når du indtaster REM, du oplever de langsomste hjernebølger, kendt som Delta bølger. Din puls og åndedræt bliver hurtigere under REM, og (som nævnt i navnet) dine øjne opleve hyppige bevægelse som du drømmer). Resten af kroppen er lammet.Søvn cyklus gentager sig selv mange gange hele natten, og varer omkring 120 minutter før du starter forfra igen.

Fordele

I 1960 gennemført William Dement en undersøgelse, hvor emnerne, der blev vækket hver gang de trådte REM-søvn. De emner, der ikke har angivet REM-søvn vises mild forstyrrelser, herunder angst og irritabilitet og koncentrationsbesvær.Yderligere undersøgelser har afsløret nogen teorier at mangel på drømmer eller REM-søvn er forbundet med tab af hukommelse, men fælles viden fortæller os, at hvis vi ikke "få nok søvn, hvis vi ikke føler veludhvilet, chancerne er høje, at vi vil gå hele dagen bliver humørsyg og lidt"off."I sammendrag, vi behøver REM søvn for vores hjerner til at fungere, men vi vil ikke fungere godt uden en god nat af flere gentagne sllep cykler. Dette giver vores fysiske organer til at lukke ned og vores hjerne til endelig tage det pause.

Misforståelser

Hvis du ikke kan huske en drøm du tror, du havde, det betyder ikke, du ikke har en.Drømme er mere tilbøjelige til at skille sig ud, hvis de er stærkt følelsesmæssige, såsom genforene med en gammel ven eller flamme-- eller et mareridt. En drøm kan også skiller sig ud, hvis det er især absurd. For eksempel, hvis du drømmer om at omdanne vandmelon frø til dragons af holing dem under vandet i 45 sekunder, er chancer du vil huske denne drøm i flere uger, på udkig efter fortolkninger, der ikke måske engang eksisterer.Det er også forkert, at disse mindeværdige drømme (overveje dem du ikke kan huske) faktisk betyder noget.Hvis du drømmer, du spiser en kæmpe marshmallow, kan dette betyde, du er sulten. Hvis du drømmer om genforene med nogen fra din fortid, kan det faktisk betyde, at du i din underbevidsthed, ønsker at blive genforenet med den pågældende person. Historien har vist talrige rapporter om "forudanelse,", hvor en person faktisk er genforenet med en person kort efter drømmer om EU. Der er mange logiske forklaringer på dette, men der er ulogisk forklaringer samt. De er alle svære at bevise.Så kan det ikke altid betyde noget meningsfuldt når du drømmer. Selv de mest absurde drømme kunne bare være en kombination af forskellige fakta eller tanker, der opstod i hele dagen før, måske endda uden din bevidsthed. Igen, det er muligt, at nogle drømme kunne fortolkes som meningsfuld. Men du kan også tage en tomat sandwich og intrepret en slags profeti skjult i brødet.

Betydning

Du bo ikke i REM-søvn hele natten. Du drømmer mere end én drøm hver nat, og hvis du kan huske en drøm, du sandsynligvis kun huske én. Men drømmer du hver aften.Uden fuldt ud at gennemføre mindst én søvn cyklus (det er OK at vågne op under let søvn, når REM er afsluttet), vil en person ikke være behageligt selskab. Også, hvis nogen ikke har haft en god nats søvn, det er ikke tid til at have en vigtig samtale med den pågældende person.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com