Hvad er en P antistof?

06/01/2010 by admin

Hvad er en P antistof?

P antistoffer reagere mod P antigener, som er sukkermolekyler på ydersiden af røde blodlegemer. P antigener udvikler med alderen og er uudviklede ved fødslen. P antistoffer kan forårsage hæmolytisk sygdom i visse sæt af mennesker.

Røde blodlegemer antigener

P-system er magen til den velkendte ABO blod klassifikationssystem. P antigener er til stede på de fleste menneskers rød blod celler og væv celler. Pedersen, P1 og Pk (hævet k) er de tre typer af antigen, og i de sjældne tilfælde, hvor nogen har ingen P antigener, de er p type. 80 procent af folk med Pedersen har både P1 og P antigener og kaldes gruppen P1. 20 procent har kun P antigen og kaldes gruppen P2.

Alloanti-P1

Alloanti-P1 er den mest almindelige form for P antistof og mål P1 antigen. Det forekommer i gruppen P2 og er ikke klinisk signifikant, som denne gruppe har ingen P1 antigen i deres røde blodlegemer.

Auto Anti-P

Auto anti-P forårsager paroxysmal kold hemoglobinuria i folk af grupperne P1 og P2, som antistoffet angreb P antistof i deres røde blodlegemer. Auto anti-P er diagnosticeret ved Donath-Landsteiner test.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com