Post herpetisk neuralgi Laserbehandling

04/13/2010 by admin

Laser-behandling for post herpetisk neuralgi kan komme i form af Argon, Combi eller lavenergi laserterapi. Disse former for behandling har opnået varierende niveauer af succes for neuralgi, eller nervesmerter, forårsaget af varicella zoster virus, almindeligvis kendt som helvedesild. Som en hurtigere og mere moderne alternativ til traditionelle behandlinger for post herpetisk neuralgi er Laserbehandling en forholdsvis ny post i feltet.

Argon Laserbehandling

Argon lasere passere kun gennem øverste lag af væv i huden. Fotodynamisk terapi (PDT) bruger argon laserlys til at aktivere kemikalier i hudceller påvirkes af varicella zoster virus. PDT bruger et stof, kaldet en photosensitizer eller fotosensibiliserende agent og en bestemt type af lys. Når photosensitizers er udsat for en bestemt bølgelængde af lys, producerer de en form for ilt, der dræber i nærheden celler. Argon laser anvendes indtil det punkt, hvor du oplever stikkende eller brændende, også kaldet tolerance punkt for en patient. Når de anvendes i kombination med capsaicin creme, har argon laserterapi reduceret post herpetisk neuralgi og gav mulighed for en mere normale sensoriske og smerte opfattelsen hos patienter. Argon laser har også øget smertegrænse når det bruges med capsaicin.

Combi Laserbehandling

Combi laser aktiveres makrofager, eller hvide blodlegemer brugt til immunitet, inden for hudceller til at reducere inflammation samt stigende ATP, molekylet bruges til at gemme og overføre energi i en celle, for at fremme helbredende aktivitet. Combi laserterapi gennemføres ved at sigte en lys fra tæt hold direkte på post herpetisk huden ved hjælp af en sonde, der ligner en pen. Under proceduren kan du blive bedt om at bære mørke briller og en blyplade til din beskyttelse. Undersøgelser har vist, at Combi laserterapi giver fuld eller delvis fritagelse for flertallet af patienter efter omkring 15 til 20 engagementer. Patienter har rapporteret føle mindre smerte med få eller ingen bivirkninger.

Lavenergi Laserbehandling

Low-Level lasere anvendes til at stimulere cellefunktion. Kaldes også bio-stimulerende lasere eller lav intensitet lasere, er deres biologiske virkning ikke termisk, i modsætning til kirurgiske lasere. Lavt niveau laser lys forårsager kemiske reaktioner i hudceller, fører til normalisering af cellefunktion, nedsat smerte og væv healing. Ved hjælp af en neonbased laser, bliver lav-energi laserterapi betragtet som et udgangspunkt for laserterapi i behandling af post herpetisk neuralgi. Baseret på undersøgelse data, har lav energi laserterapi en omtrentlig succesrate på 60 procent efter omkring 15 engagementer til behandling hos personer med post herpetisk neuralgi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com