Hvad er farerne ved lav kolesterol?

11/04/2010 by admin

Fordi højt kolesteroltal er en af de førende faresignaler for koronararteriesygdom, er de fleste mennesker bekymrede over hvordan til at sænke deres kolesteroltal. Men der er også helbredsmæssige farer fra at have for lidt cholesterol, og disse har intet at gøre med driften af dit hjerte. Så skal du finde den midterste række mellem at have kolesterol, der er så høj, at det kan føre til koronararteriesygdom og så lav, at det kan føre til svækkelse af hjernefunktioner.

Målinger

Måling af kolesterol i blodet fortæller din læge hvor meget fedt er i dit blod. Målingen er i milligram per deciliter eller mg/dL. Din måling skal være mindre end 200 mg/dL. Borderline high anses mellem 200 og 239 mg/dL. Høj anses 240 mg/dL og derover. Hvis din måling er høj eller borderline high, du bliver nødt til at sænke dit kolesteroltal. Hvor meget lavere end 200 er det sikkert at gå?

Kilde

Selvom de fleste mennesker forsøger at styre deres kolesteroltal ved at ændre deres kostvaner, kommer kun en fjerdedel af kolesterol i blodet fra denne kilde. De resterende tre fjerdedele er produceret i leveren. Kolesterol er et naturligt stof, som kroppen har brug for. Hvis du begynder en lav-kolesterol kost, vil kroppen reagere ved at have leveren syntetisere mere af det. Hvis du spiser for meget kolesterol, vil kroppen holde op med at producere det eller mindst producere minimale mængder.

Funktioner

Kolesterol er en strukturel antioxidant og er afgørende for at hjælpe cellemembraner opretholde deres figurer. Det er nødvendigt for korrekt hjernefunktion og i fremstilling galde, metaboliske fedtopløselige vitaminer og opretholde hormonbalancen, herunder kønshormoner. Kolesterol reagerer med UVB stråler til at gøre d-vitamin.

Risiko for lavt

Mindst en undersøgelse viste, at mænd hvis kolesterolindholdet i blodet falder til under 150 havde fire gange større risiko for en hjerneblødning som mænd, der havde kolesterol tal over 190. Et hjerte undersøgelse viste, at mennesker med kolesterolniveauer under 200 havde lavere scorer på verbal fluency, opmærksomhed og koncentration og abstrakt ræsonnement end dem med tal over 200. Meget lavt kolesterol har også været forbundet med demens, depression og aggressiv adfærd. Det betragtes som en risikofaktor for kræft og selvmord.

Graviditet risici

Gravide kvinder med lavt kolesteroltal har en højere chance for at levere for tidligt. Spædbørn har brug for kolesterol for hjernens udvikling. De vil få meget af det fra deres mors mælk, men hvis deres mødre har lavt kolesterol, de ikke kan få så meget som de har brug for.

Årsager

Årsager til lav kolesterol er hyperthyreoidisme, leversygdom, malabsorption, utilstrækkelig absorption af næringsstoffer fra tarmen, mangan mangel og fejlernæring.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com