Dental Periodontics Definition

07/01/2010 by admin

Periodontics er en dental speciale beskæftiger sig med diagnose, behandling og forebyggelse af tandkødssygdomme. Tandlæger, der specialiserer sig i periodontics betegnes som periodontists. Ifølge American Academy of Parodontologi er der 52 institutioner i USA, der tilbyder periodontics træningsprogrammer. Periodontics er en af ni dental specialiteter, der er anerkendt af American Dental Association, eller ADA.

Gum sygdom

Dental periodontics er primært beskæftiget med behandling og forebyggelse af alvorlige tyggegummi infektioner såsom paradentose, en bakteriel infektion, der er forårsaget af plak. Hvis venstre ubehandlet, kan paradentose føre til alvorlige smerter og eventuelt tab af tænder. Hvis du vil behandle tyggegummi infektioner, bruge periodontists teknikker såsom gum kirurgi, laser behandlinger eller rensning af rødder. Hvis tænderne er allerede gået tabt på grund af tandkødssygdomme, erstatte periodontists permanent tænder ved hjælp af tandimplantater eller kosmetiske procedurer.

Forebyggelse

Periodontics er også beskæftiger sig med forebyggelse af tandkødssygdomme. Periodontists uddanner patienter til at opretholde sunde tænder og tandkød og understrege betydningen af omsorg for tandkødsranden. De uddanner også patienter på advarselstegn af gummi sygdom, såsom røde og hævede tandkød, kronisk dårlig ånde og sår i munden.

Tandimplantater

Ud over at behandle og forebygge tandkødssygdomme, vedrører periodontics også den langsigtede vedligeholdelse af tandimplantater, en behandlingsmulighed for personer, der har mistet tænderne på grund af tandkødssygdomme.

Kosmetik

Periodontists hjælper folk med kosmetiske bekymringer, såsom et smil, der afslører for meget tandkød væv eller tænder, der vises for kort. De forme tandkødsranden eller fjerne overskydende tandkød væv for at afsløre mere af tænderne. De hjælper også mennesker med manglende tænder eller fordybninger i tandkødsranden.

Overvejelser

At praksis periodontics, en person skal afgangselev fra et akkrediteret fire år college og et akkrediteret dental school og opnå enten en læge af Dental Medicine (Bettinas) eller en læge af Dental kirurgi (DDS). De skal udfylde en yderligere tre års træning i et Parodontologi træningsprogram. Ud over behandling af patienter, periodontists ofte forske eller undervise på dental skoler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com