Medicin for overgangsalderen & humørsvingninger

11/08/2010 by admin

Overgangsalderen er en normal del af en kvindes liv, ikke en sygdom. Medicinsk behandling er nødvendigt kun for kvinder hvis symptomer bliver ubehageligt eller svær. Før du begynder en behandlingsregime, mødes med din primære sundhedspleje praktiserende læge eller gynækolog får en komplet check-up og bekræfte, at du faktisk oplever menopausale symptomer. På dette tidspunkt, kan din læge ordinere medicin for at hjælpe med at administrere negative symptomer på overgangsalderen.

Medicin, der anvendes i overgangsalderen

Almindelige medicin, der bruges til at behandle negative menopausale symptomer omfatter østrogen og hormonbehandling, bioidentical hormonbehandling, antidepressiva, højt blodtryksmedicin og Anti-beslaglæggelse medicin.

Forskellige ikke-traditionel medicin, urter, vitaminer og andre kosttilskud bruges i forbindelse med eller som alternativer til receptpligtig medicin.

Østrogen & hormonbehandling

Indtil for nylig, var mange kvinder startet på østrogenerstatningsbehandling eller hormonbehandling (en kombination af østrogen og progesteron). Den langsigtede NIH-finansieret Women's Health Initiative (WHI) forskningsprojekt fremlagt beviser for, at der er alvorlig risiko for langsigtet hormon og østrogen udskiftning behandlingsformer. Udskiftning hormoner kan medvirke til at reducere nogle af de symptomer og bivirkninger såsom hedeture og vaginal tørhed forårsaget af en kvindes ændrede kemiske balance, men beviser fra WHI-studiet "peger på øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, endometriecancer, æggestokkene og brystkræft, blodpropper og slagtilfælde."

Som svar på resultaterne af WHI-projektet mener mange kvinder og sundhedspleje praktiserende læger nu, risikoen for langsigtede hormonbehandling opvejer fordelene. Hormonbehandling vælges som en valgmulighed, bør den anvendes på den laveste effektive dosis for den korteste tidsperiode. For eksempel, anbefaler nogle læger nu lokalt anvendte retsmidler som "lav-dosis vaginal østrogen (fløde, tablet eller ring) [som] reducerer vaginal og urethral tørhed... uden at indføre høje niveauer af østrogen i kroppen."

Humørsvingninger, Depression og antidepressiva

Nogle karakteristika af depression og humør svinger opleves af nogle, men ikke alle, kvinder i faser af overgangsalderen omfatter: en nedsat interesse i livet, træthed, søvnløshed, appetitløshed, håbløshed og selvmordstanker. Nogle kvinder også opleve angstsymptomer såsom øget hjertefrekvens, åndedrætsbesvær og følelser af at være ude af kontrol.

Antidepressiv medicin kan ordineres for at hjælpe korrekte ubalancer forårsages af svingende serotonin niveauer. De fleste af de almindeligt ordineret antidepressiva såsom fluoxetin (Prozac), Sertralin (Zoloft), paroxetin (Paxil), citalopram (Celexa) og Venlafaxin (Effexor), et lægemiddel relateret til selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI), arbejde ved at regulere en kvindes serotonin niveauer og forbedre tilgængeligheden af serotonin. Antidepressiva er mest effektive, når det bruges sammen med rådgivning eller psykoterapi. Nogle antidepressiva også lindre hedeture.

Hot blinker

Der er receptpligtig medicin, der giver nogle lindring til hedeture, selv om deres særlige formål ikke er behandling af hedeture. Medicin såsom gabapentin (Neurontin) en antiseizure narkotika og Clonidin (Catapres), et lægemiddel anvendes til behandling af højt blodtryk, har givet nogle kvinder med lindring af hedeture. Alle disse medikamenter har bivirkninger, og kvinder bør diskutere med deres læger, fordele og ulemper ved at bruge dem. Kvinder, der beslutter at tage disse lægemidler til at lindre hedeture bør overvåges nøje.

SSRI-præparater har også vist sig at hjælpe kontrol hedeture i op til 60% af kvinder. Nogle antidepressive medicin er imidlertid forbundet med bivirkninger såsom nedsat libido og seksuel dysfunktion.

Naturlige kosttilskud

Nogle kvinder foretrækker at stole på ikke-receptpligtige kosttilskud at afhjælpe negative symptomer på overgangsalderen, men udtalelser er blandet om, hvorvidt disse kosttilskud virkelig hjælpe. Sojaprodukter, Vitamin E og sort Cohosh er nogle af de almindeligt anvendte "naturlige kosttilskud" kvinder bruger til at administrere menopausale symptomer såsom tab af knoglemasse, hedeture og humørsvingninger. Nogle undersøgelser, som foretages af Health Canada i 2006, har antydet der kan være nogle risici forbundet med brugen af visse naturlige kosttilskud

Hvis en kvinde beslutter sig for at prøve en alternativ medicin eller urtemedicin, bør hun Sørg for at diskutere det med sin sundhedspleje udbyder. Selvom disse produkter er naturlige eller naturlægemidler, er de stadig kan forårsage ubehagelige eller endda farlige bivirkninger.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com