Hvordan til at afkode jordnøddesmør friskhed datoer

10/06/2010 by admin

Hvordan til at afkode jordnøddesmør friskhed datoer

Peanut butter, har som med de fleste andre fødevarer, en defineret periode fastsat af fabrikanten for produktets friskhed og spiselighed. De fleste peanut butters på markedet er anvendelige for 18 måneder til to år fra tidspunktet for lægges i krukken, og ved lov, udløbsdatoen skal være trykt på hver flaske før sælges. Udløbsdatoen er ikke altid intuitiv at læse da virksomheder også tilføje batch og plante numre i nærheden af datoen.

Instruktioner

• Kig efter en faktiske datoformat på krukken før du fortsætter med andre indstillingerne nedenfor. Datoformater er generelt fundet i 2-cifret sekvenser i et af følgende formater: MM/DD/åå, MM-DD-YY, MMDDYY. Hvor MM er et to-cifret måned, DD er en to-cifret dag og YY er en to-cifret år. For måneden, 01 står for januar, 02 for februar, 03 marts, og fortsætter indtil 12, der er i år, er December 12 måned. Dage er nummererede 01-30 eller 31, og i år har de to sidste cifre trykt: 99 for 1999, 00 for år 2000, 10 for år 2010, osv.

• Afkode baseret på producentoplysninger, hvis datoen er kodet på en måde, at trin 1 ovenfor er irrelevant. For Jif peanut smør er koden et 8-cifret sekvens. Det første tal er det år produkt. Hvis det første ciffer er 1, for eksempel, blev produktet foretaget i 2001. For årene efter 2010, vil der være to cifre: 10 for 2010, 11 for 2011, osv. De følgende tre cifre er dag i året blev det gjort. Der er 365 dage i et år, så for at finde den nøjagtige dato, tælle fra 1 januar til den dag, disse tre cifre repræsenterer for det pågældende år.

• Call service kundenummer beliggende på etiketten krukke i tilfælde af, at ingen af de ovenstående dating metoder der anvendes på det produkt, du ønsker at købe. Dette er typisk et gratisnummer telefonnummer til virksomheden. Med så mange mærker af jordnøddesmør tilgængelige, kan lavet af forskellige virksomheder, nogle udløbsdatoer være indlejret serie kode, plante nummer, lotnummer og andre kodning. I dette tilfælde skal vil virksomheden instruere dig om, hvordan at dechifrere koden på sit produkt.

Tips & advarsler

  • Fleste af fødevareproducenter sted dato nær ord "Sælge-af," "Brug-af," "Bedste anvendes af" nær den faktiske datostempel. Brug disse til at finde datoen for hvornår en etiket er fyldt med andre meningsløse tal klart ikke designet for køberen at forstå.
  • Hvis udløbsdatoen ikke er klart synlig og let forståelig på ethvert produkt, ringe til gratisnummeret selskabet leverer på mærkningen af produktet. Indtagelse udløbet fødevarer kan forårsage svær sygdom der kræver indlæggelse i nogle tilfælde. Selvom uheldigt, love tvinge ikke virksomhederne til at udskrive datokoder for kunden bekvemmelighed i at læse dem, og de er ikke standardiseret i USA hvor alle virksomheder skal bruge samme format.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com