Kirurgisk Operative instrumenter

07/14/2010 by admin

Kirurgisk Operative instrumenter

Hver besættelse er knyttet til specifikke værktøjer af handelen kræves for at udføre opgaver, pænt, hurtigt og effektivt. Kirurgiske instrumenter er værktøjer som en kirurg skærer, trækker sig tilbage, klemmer, griber og befaler kroppens væv i et forsøg på at forbedre patientens livskvalitet. Generelle kirurgiske instrumenter er dem, der anvendes i alle typer af kirurgi.

Skære instrumenter

Kirurger bruge to typer af instrumenter til at skære. Skalpeller består af håndtag med aftagelige vinger. Håndtag og klinger kommer i forskellige størrelser. Lang skalpeller skåret dybe, fine væv og kortere skalpeller skær hud og overfladiske væv. Kirurger også bruge specialiserede saks til at skære. Lige Mayo saks, eller sutur saks, klippe sømme og kirurgisk forsyninger. Buede Mayo saks, formet som kutikula saks, klippe muskler, bryst, livmoder og andre tunge væv. Metzenbaum saks er mindre pladskrævende end Mayo saks og bruges til at skære fine strukturer.

Tilbagetrækningskraften instrumenter

Retraktorer bruges til at adskille snittet kanter og hæmmer indre organ strukturer. De giver kirurger udsigt og adgang kræves for at udføre kirurgi. De kan være håndholdt, en opgave udført af kirurgisk sygeplejersker og teknikere eller selvstændige fastholde, i som en skralde tjener til at holde væv fra hinanden. Retraktorer har stumpe eller skarpe ender og er identificeret ved deres vinger i stedet for deres håndtag.

Fastspænding instrumenter

Hæmostatisk pincet klemme blodkar og andre hule strukturer til at occlude blodgennemstrømning eller udslip af andre krop indhold. Selv om de ligner saks, har hæmostatisk pincet kæber med flad ansigter og sikringsanlæg tænder på håndtag, som gør det muligt kirurgen at justere og vedligeholde den passende mængde af spænding på komprimeret strukturer. Pincet er enten lige eller buede og varierer i design til at rumme diametre og dybder af blodkarrene og andre strukturer, de lukker ned.

Fatte instrumenter

Pincet fungere som grådige værktøjer. Nogle pincet ligne pincet, mens andre ligne saks med låsemekanismer, svarende til hæmostatisk pincet. Instrumenter med glatte ender der bruges til at forstå og holde fine væv. Kirurger bruge pincet med tænder for grådige hårde væv. Tandet instrumenter kan have én eller flere tænder. Pincet beregnet på holde svampe eller fastgørelse kirurgisk gardiner er også almindelige.

Suturering instrumenter

Ligesom pincet, needle indehavere er hængslet og have låsemekanismer. Mayo-Hegar pincet har tilspidset kæber og ingen skarpe kanter. Olsen-Hegar pincet har skære knive ud over kæberne besiddelse af nålen. Sidstnævnte indebærer risiko for sting skæres ved et uheld under suturing processen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com