Sikre fødevarer til diabetikere

08/25/2010 by admin

Sikre fødevarer til diabetikere

Diabetes er en sygdom, der påvirker kroppens evne til at producere (Type 1) eller bruge (Type 2) insulin. Begge typer af diabetes resulterer i unormalt højt blodsukker, hvilket gør omhyggelig kontrol af kost væsentlige. Diabetikere har en højere risiko for hjertesygdomme, forhøjet kolesterol og slagtilfælde end den generelle befolkning. Selve sygdommen kan føre til leveren og nyreskader og andre komplikationer. Der menes at være mere end 23 millioner mennesker med diabetes, herunder børn og voksne, i USA alene. Ikke tilfældigt, er at sikre fødevarer til diabetikere de samme fødevarer, der fremmer generelle sundhed og velvære.

Glykæmisk indeks

Fordi diabetikere har svært ved at behandle sukker i blodet, er den generelle tilgang til kost at begrænse fødevarer, der leverer en stor mængde af sukker til blodet hurtigt. Det glykæmiske indeks (GI) er et mål for en fødevare indvirkning på blodsukkeret. Fødevarer med simple sukkerarter vil have en høj GI rating, fordi de medfører en hurtig stigning i blodsukkeret. Fødevarer med mere komplekse kulhydrater vil have en lavere GI score, selvom de indeholder flere samlede carbs fordi sukker i maden vil blive frigivet mere langsomt af fordøjelsesprocessen, hvilket resulterer i en lavere samlet effekt på blodsukkeret.

Frugter og grøntsager

De sikreste fødevarer til diabetikere er rå frugt og grøntsager, som er næringsrig og lav i kalorier. Ikke-stivelsesholdige grøntsager som greens, spinat og broccoli giver navnlig essentielle næringsstoffer med en lav effekt på blodsukkeret. Men fordi rå frugt og grøntsager bærer en risiko for fødevarebårne sygdom, de bør altid omhyggeligt vaskes før at blive spist.

Fuldkorn

Diabetikere behøver ikke at opgive brød, men de skulle sige farvel til hvidt mel. Når du spiser brød, vil vælge fuldkorn sænke indvirkning på blodsukkeret. Dette gælder ikke blot for brød, men alle hvede og korn produkter, herunder ris og pasta. Quinoa, spiret kornprodukter og dem sødet med frugtsaft i stedet for sukker, er sikrere for diabetikere.

Bønner

En af de bedste, mest godt afrundet fødevarer til diabetikere er bælgfrugter og bønner. Disse fødevarer er en god fedtfattig kilde til protein (især når den kombineres med hele kerner). Mellem kulhydrater, fedt og protein er protein den sikreste energikilde til diabetikere. Op til 20 procent af en diabetiker kalorier bør komme fra protein. Ud over at give denne væsentlige ernæring, bønner også indeholder folinsyre og er en forholdsvis lav-glykæmiske-indeks fødevarer.

Fisk og magert kød

Fedme og en høj procentdel af kropsfedt er risikofaktorer for diabetes og kan forværre tilstanden. Således rådes diabetikere til at holde sig væk fra højt fedtindhold proteinkilder, som de fleste rødt kød og mejeriprodukter, der er højt indhold af fedt. Fisk er en god kilde til magert protein. Uden skind kylling eller kalkun er et andet alternativ. Hvis du skal spise okse- eller svinekød, vælge magert udskæringer såsom tyndstegen. Undgå stegt mad, og når du skal bruge olier, bruge vegetabilske olier i stedet for solid, animalske fedtstoffer som smør.

Slik

Det er rigtigt, at diabetikere bør undgå mange sukkerholdige snacks og desserter, betyder det ikke, de er helt at undgå slik. Mørk chokolade, for eksempel, er et eksempel på en lav-glykæmiske-indeks dessert, der er relativt sikker for diabetikere. Havregryn og granola er sikker søde snacks, især når de omfatter rå eller tørret frugt. En række naturlige lav-glykæmiske sødestoffer, såsom cikorie, stevia og agave nektar er sikre og har meget lavere indvirkning på blodsukkeret end kemiske sødestoffer eller forarbejdet sukker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com