Spædbarn fordøjelsesforstyrrelser

12/22/2010 by admin

Fordøjelsesproblemer kan være farlig for spædbørn resulterer i dehydrering eller fejlernæring og påvirker den normale vækst og udvikling. Kortsigtede mave problem, at lejlighedsvis, såsom opkastning og diarré, er normalt ikke alvorlige. Langsigtet fordøjelsessystem lidelse hos spædbørn håndteres af en pædiatrisk gastroenterolog.

Kolik

En fælles fordøjelsessystemet lidelse hos spædbørn er kolik. Denne lidelse typisk påvirker spædbørn, der er tre uger til fire måneder gammel. Kolik er kendetegnet ved højt, kontinuerlig gråd der opstår i mere end tre uger, og mere end tre timer en dag hver dag. Kolik er ukendt, men det kan være forårsaget af en allergi over for mælk eller en høj detektorfølsomhed tilstedeværelsen af gas i tarmen. Det kan også være at barnet nemt forstyrret af lys og støj.

Gastroøsofageal reflukssygdom

Gastroøsofageal refluks (GER) hos spædbørn opstår, når de lavere esophageal sphincter (LES), en ring af muskler i bunden af spiserøret, åbner, så indholdet af maven til at flyde tilbage i spiserøret. Spytte og opkastning er resultatet af LES åbning. GER er normalt i de fleste babyer, men denne fordøjelsessystemet lidelse kan forårsage problemer med vejrtrækning, smerte, dårlig vækst og blodtab, hvis det er alvorlig. Et spædbarn bør kontrolleres af en børnelæge til at få en korrekt diagnose.

Nekrotiserende Entercolitis

Dette er en alvorlig fordøjelsessystemet lidelse, der kan føre til et hul i tarmen. Hullet forårsager en alvorlig infektion på grund af bakterier siver ud i kroppen, og ardannelse eller indsnævring i tarmen. Nekrotiserende entercolitis er en lidelse, der forårsager intestinal væv til at dø. Læger mener, det kan være forårsaget af mangel på ilt eller blod flow tarmene. For tidligt fødte spædbørn har en større risiko for denne fordøjelsessystemet lidelse end babyer, der er født fuldbårne. Babyer med tykke blod på grund af alt for mange røde blodlegemer og dem, der har en infektion i mave-tarmkanalen er også højere risiko.

Hirschprungs sygdom

Hirschprungs er et fordøjelsesfremmende forstyrrelse af tyktarmen, der er til stede, når barnet er født. Det er forårsaget af manglende nerver, som er nødvendig for at udløse muskelsammentrækninger. Musklerne i en arbejdsgruppe tyktarmen flytte fordøjet mad i form af afføring, så betyder manglen muskelsammentrækninger tyktarmen kan ikke fjerne affald fra kroppen. Dette kan resultere i en blokering i tarmen.

Dysfagi

Dysfagi er den medicinske betegnelse, der anvendes som en diagnose når spædbørn har synkebesvær mad eller væske. Denne lidelse kan føre til en baby sugning mad eller væske i lungerne, når du forsøger at spise eller drikke, som kan forårsage lungebetændelse. Undlade at tage i tilstrækkelige næringsstoffer kan føre til fejlernæring og mangel på vækst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com