Hvordan er Parkinsons sygdom behandles?

10/08/2010 by admin

Hvordan er Parkinsons sygdom behandles?

Ofte slående i midlife eller senere, Parkinsons er sygdom en degenerativ lidelse som er rettet mod kroppens nervesystem. De første tegn på at noget er galt kan vises som en let rysten i en hånd eller en arm. Med tiden, rystelser stigning i omfanget og patienten mister gradvist muskel kontrol, der påvirker hans tale, gåture, spise og kropsholdning. Konventionel medicin tilbyder medicin, kirurgi og fysioterapi til at bremse udviklingen af sygdommen og til at lindre nogle symptomer.

Dopamin substitutionsterapi

Ifølge MayoClinic.com, kan øge mængden af dopamin niveauer i en patient med Parkinsons producere gode resultater i de tidlige stadier af sygdommen. Lægen kan ordinere Levodopa, men som sygdommen forværres, medicinen kan give færre fordele. Bivirkninger fra at tage Levodopa omfatter kvalme, forvirring og hallucinationer.

Andre medikamenter

Brugen af flere medikamenter kan tilbyde lindring for nogle Parkinsons patienter. MAO B-hæmmere forhindrer naturlige dopamin i hjernen fra at bryde ned, mens Tolcapone, en COMT-hæmmer forlænger virkningen af Levodopa. Begge har potentielt skadelige bivirkninger, herunder hallucinationer og leverskader. For meget tidlige stadier af Parkinsons, kan lægen ordinere antivirale lægemidler for at reducere ufrivillige bevægelser.

Hjemmepleje

WebMD tyder på, at Parkinsons patienter får tilstrækkelig motion at opretholde muskelstyrke og fastholde koordinering. Tager en skånsomme øvelse klasse, såsom yoga eller Tai Chi, kan hjælpe patienten opretholde balance og muskel kontrol længere. Massage kan slappe af spændte muskler og give midlertidig lindring.

Kirurgi

Kirurgisk behandling af Parkinsons indebærer dyb brain stimulation og implantation af en elektrode, der styres af en lille enhed indsættes under huden på patientens bryst. Normalt er forbeholdt patienter med alvorlige symptomer, der ikke reagerer på medicin, sender elektrode impulser til hjernen, der kan reducere ufrivillige bevægelser.

Yderligere

MayoClinic.com rapporterer, at nogle Parkinsons patienter har lave niveauer af Coenzym Q10 og de kan drage fordel af tilskud af næringsstoffer. Desuden hjælper spise en velafbalanceret kost og opretholde en sund vægt patienten opholdet aktiv og sund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com