Hvad er rygmarvsbrok?

02/14/2011 by admin

Rygmarvsbrok er den mest almindelige neuralrørsdefekt. Disse mangler er hjernen lidelser, der opstår, hvis der er et problem med oprettelsen af neuralrøret, en proces, der normalt er afsluttet i den første måned af graviditeten. Ufuldstændige udvikling i hjernen, rygmarven eller deres beskyttende dække, meninges, karakteriserer spina bifida.

Typer af Spina Bifida

Den mildeste og mest almindelige form er occulta, som sjældent er invaliderende eller forårsager symptomer. I denne type af spina bifida er ryghvirvler misdannet, men er dækket af et lag af huden.

Lukket neuralrørsdefekter, en anden type af spina bifida, omfatter en lang række mangler med misdannelser af knogle, fedt eller membraner. Selvom der kan være nogen symptomer, kunne disse mangler også forårsage ufuldstændige lammelser eller dysfunktion af ekskretionsorganerne system. Disse defekter kan være synlig som en tot hår eller smilehul.

I meningocele, en tredje type af spina bifida, der er et fremspring af meninges gennem spinal åbning, som ikke måske dækkes af huden. Der er en række virkninger ligner lukket neuralrørsdefekter.

Den sidste og mest alvorlige type af spina bifida er myelomeningocele, hvor en åbning i rygsøjlen udsætter rygmarven. Dette kan forårsage ufuldstændige eller fuldstændig lammelse af kroppen under åbningen. I både myelomeningocele og meningocele, der er typisk en sac fyldt med væske synlige på bagsiden.

Årsager

Selv om ernæringsmæssige, genetiske og miljømæssige faktorer er mistænkt for at spille en rolle, med utilstrækkelig folinsyre i moderens kost synes at være en vigtig faktor, fortsat den nøjagtige årsag til spina bifida uklart.

Prænatale diagnoser

Før fødslen, kan rygmarvsbrok findes med en ultralyd eller moderen serum alfa-fetoprotein screening udført i løbet af andet trimester. Hvis unormale mængder af alfa-fetoprotein krydser placenta til moderens blodbanen, kan dette viser, at der er en neuralrørsdefekt, selv om det ikke specifikt tyder på, at det er spina bifida. Yderligere tests kan hjælpe med at bestemme årsagen.

Postnatal diagnoser

Rygmarvsbrok opdages før fødslen i de fleste tilfælde, men nogle milde tilfælde kan blive bemærket kun efter fødslen og meget milde tilfælde kan aldrig blive opdaget. Efter fødslen, kan rygmarvsbrok påvises ved en rutine røntgen og undersøgt nærmere gennem en Mr eller CT-scanning.

Behandling

Selv om der er ingen kur for spina bifida, er operation ofte udført hurtigt efter fødslen til at lukke defekten for at forhindre infektion og yderligere traumer. Kirurgi er ikke udført i milde tilfælde. I mere alvorlige tilfælde, kan føtal kirurgi udføres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com