Parainfluenza Virus symptomer

10/28/2010 by admin

Mens der er ingen mangel sygdomme og sygdomme, der har plaget mennesker over tid og forårsaget mange en apotek tur, en almindelig forkølelse er fortsat en af de mest udbredte infektioner i medicin. Medierne dækker typisk hvad er kendt som influenza og forkølelse sæson hvert efterår, give råd om forebyggelse, og hvad man skal gøre i tilfælde af infektion. Disse retsmidler arbejde for kun en lille procentdel af de kendte vira, som omfatter en temmelig stor familie. Ét familiemedlem er HPIV gruppen, eller parainfluenza virus.

Typer

Parainfluenza virus er opdelt i to separate kategorier, den menneskelige stamme (HPIV) og den canine (CPI) stamme. Hver er fælles for deres respektive værter. HPIV er yderligere opdelt i fire forskellige undergrupper, mens den canine stamme er kun kendt for én. Af de fire HPIV undergrupper, er de første to skylden for forårsager kryds, en serie af luftvejsinfektioner hos børn 6 og under, samt forårsager andre mindre grade lavere tarmkanalen sygdomme. HPIVs 3 og 4 er forbundet med lungebetændelse. CPI manifesterer sig kun som en luftvejsinfektion.

Symptomer

Både HPIV og CPI besidder de samme symptomer kongruent med forkølelse: bihuler, halsbetændelse, hoste, hvæsen og mild brystsmerter forbundet med vejrtrækning. Mild feber kan forventes så godt. Hvis CPI er ikke behandles korrekt, eller hvis der underliggende sundhedsmæssige betingelser, der kompromittere dyrets immunsystemet, mere svær bronchiale komplikationer kan opstå.

Behandling

Der er ingen kendt kur for enten CPI eller de fire HPIV klasser, selvom nogle gennembrud inden for medicinsk forskning har antydet, at vaccination kan være en mulighed i nær fremtid. Over-the-counter medicin er den ældgamle metode til effektivt at behandle symptomerne, men i forbindelse med de tredje og fjerde HPIV undergrupper, professionel lægehjælp bør søges snarest muligt. Resten og ordentlig hydrering er rådgivet, som virussen dvæler i kroppen kun for et par dage.

Forebyggelse/løsning

Regelmæssig håndvask med sæbe og varmt vand er den største metode anbefales af læger til at forhindre forurening af eller spredning af HPIV. CPI er karantæne syge hunde fra andre dyr nøglen. HPIVs er den næststørste årsag til respiratorisk sygdom i børn, så undgåelse af dagpleje centre eller lukket kontakt med børn er en måde forældre kan anvende for at forhindre yderligere smitte, selv om dette kan være meget vanskeligt at arrangere.

Advarsel

Hvis symptomerne vedvarer længere end et par dage, eller synes at forværre hurtigt, søge øjeblikkelig lægehjælp, som disse tegn kan være vejledende for mere alvorlige komplikationer. Konstriktion af luft passager fra de forværrede symptomer eller andre infektioner, der opstår samtidigt, kan ske hurtigt. For hunde, kan stigningen i symptomer være et tegn på tracheobronchitis, som kan udvikle sig til canine lungebetændelse. For forældre med børn 18 måneder og under, altid søge lægehjælp på de første tegn på øvre luftveje infektion symptomer at undgå komplikationer eller den mulige udvikling af HPIV til en mere alvorlig tilstand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com