Test for rundorm

06/11/2011 by admin

Rundorm er små parasitter, omkring 6 inches lang, når fuld vokset. De typisk indtaster menneskelige mave-tarmkanalen efter deres æg eller larver er indtagelse (uvaskede grøntsager er en fælles kilde af spolorm æg). Rundorm forårsage flere kroniske sygdomme i inficerede mennesker og bør behandles hurtigt for at undgå langvarig ubehag.

Typer

Der findes flere forskellige typer af test, der anvendes til at bestemme tilstedeværelsen af rundorm i den menneskelige krop. Hvilken type af test administreres bygger noget på typen af rundorm eller infektion. Infektioner, der skyldes en rundorm omfatter trikinose, Piskeorm sygdom, ascariasis og strongyloidiasis. Test, der anvendes til at bestemme tilstedeværelsen af disse sygdomme omfatter muskelbiopsier, blodprøver, taburet analyse, sputum-undersøgelse.

Muskel biopsi

En muskel biopsi er undertiden bruges til at teste for rundorm, som dem, der forårsager trikinose. I en biopsi, er en stikprøve af muskelvæv fjernet fra kroppen og undersøges eksternt for spolorm larver. Fjernelse af muskelvæv kan gøres gennem en endoskopi (kirurgisk rør, der kan indsættes i kropslige blænder). Muskelbiopsier udføres generelt sammen med blodprøver, og efter en patients sygehistorie (såsom fødevarer for nylig indtages) er kompileret.

Blodprøve

En blodprøve bruges typisk, når du tester for rundorme. Specifikt, bruges en blodprøve, der er kendt som en ELISA (enzym forbundet immunosorbent assay)-test. Denne blodprøve registrerer tilstedeværelsen af antigener produceret af rundorm i den menneskelige krop. Antigener er stoffer, der fremmer produktionen af antistoffer.

Udskillelse Test

Nogle tests kan udføres for at kontrollere tilstedeværelsen af rundorm i ekskretionsorganerne produkter. Disse produkter omfatter taburet og spyt. Spyt er slim udvist gennem munden (typisk gennem hoste), der ofte resultater fra lunge eller bronkial infektion. En taburet test indebærer typisk en læge svaberprøven et stykke klistret cellofan tape på tværs af anal-området. Båndet er derefter undersøges under et mikroskop for at fastslå tilstedeværelsen af spolorm æg eller larver. Udskillelse prøverne er korrekte, men kan tage et par dage at kultur eller fuldt ud undersøge.

Advarsel

Rundorm inficere mere ofte dyr end mennesker. På grund af dette, må rundorm ikke typisk ophold i fordøjelseskanalen af mennesker i meget lang tid. I stedet, de rejser gennem kroppen og ind i andre organer. Dette er kendt som visceral larver bevægelse eller VLM. Symptomer forbundet med VLM omfatter hævelse af organer, hoste, feber, astma, lungebetændelse eller i svære tilfælde, blindhed. Søge lægehjælp og test straks hvis du bemærker nogen af disse symptomer og har for nylig været udsat for en rundorm-inficerede område.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com