Tidlige tegn på influenza

05/21/2010 by admin

Influenza, også kaldet "influenza", er en meget smitsom respiratorisk infektion, der kan ramme pludseligt. Denne virus påvirker din hals, næse, bronkierne og lungerne. Ældre voksne, børn og folk med svage immunforsvar er sårbare over for denne virus, men alle kan få influenza. Influenza kan være mild til svær og til tider kan være dødelig. Det er vigtigt, at du genkende tidlige tegn og symptomer, så at du kan tage en antiviral medicin som Tamiflu, der kan mindske sværhedsgraden af virus. Symptomer på influenza opstår en til fem dage efter eksponering for virus.

Influenzasymptomer efterligne forkølelse

Mange mennesker fejl influenza med almindelig forkølelse, fordi dens symptomer er de samme. En forkølelse og en influenza kan begynde på samme måde. Du vil måske bemærke en krads i halsen der fortsætter i flere dage og ikke forbedres. Du kan have en tilstoppet eller løbende næse og nyser hyppigt. Men i modsætning til en almindelig forkølelse, disse symptomer ikke bare gå væk i et par dage og i stedet blive mere alvorlige. Hvis du ikke er sikker på, om du har influenza eller forkølelse, check med din læge.

Tab af energi

En af de klareste tegn på at du har influenza er et tab af energi. Du kan have ekstrem træthed og føle som om din krop er blevet fyldt med bly. Du kan føle opbrugt, gå blot et par skridt. Træthed kommer pludseligt. Du kan føle, at du ikke har energi til at udføre simple dagligdags opgaver.

Svær ømhed

Influenza er ren elendighed, fordi hele din krop vil gøre ondt. Du kan have alvorlige smerter i dine muskler og led. Du kan have så meget smerte som det kan gøre ondt bare at ligge i sengen. Nogle mennesker beskriver denne følelse som at blive ramt af en stor lastbil. Du kan føle sig presset og smerten omkring din sinus område, øjne og pande. Din krop kan også føle sig virkelig svage.

Ændring i temperatur

Det er almindeligt at have en virkelig høj feber af 102-103 grader. HealthFinder.gov advarer om, at denne feber kan være endnu højere hos børn, med krop temperaturer undertiden rammer 104 grader. Din krop kan veksle mellem yderpunkter, fra at have kuldegysninger at sveden voldsomt. Det kan føles umuligt til at varme op selv når du har lag af tæpper omkring dig. Det er vanskeligt at få behagelig, når man har influenza. Du kan se syg og have rindende øjne og varm, skylles huden.

Symptomer hos børn

I modsætning til voksne, kan børn have gastrointestinale symptomer som opkastning, diarré og mavesmerter. Ifølge KidsHealth.org., kan dit barn have kuldegysninger, body ømhed og en tør hoste. Ryster kan ledsage en høj feber. Dit barn kan græde og være irritabel. Ved, at børn er mere tilbøjelige til at udvikle influenza komplikationer som lungebetændelse, infektion i øret eller sinus infektion. Et spædbarn med influenza kan blive sløv og spise mindre end sædvanligt. Du kan mærke, at han ser syg. Børn yngre end alderen 2 er mere tilbøjelige til at være indlagt fra komplikationer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com