Hårtab hos kvinder på grund af høje testosteron

02/22/2011 by admin

Kvinder udgør op til 40 procent af alle amerikanere lider hårtab, ifølge den amerikanske hår tab Association. Som ego-brud som hårtab kan være til mænd, er det endnu mere ødelæggende for kvinder, for hvem et fuld og sundt hår synes at være en forudsætning for lykke. Bredt impliceret i kvinders hårtab er hormonelle ubalancer, især unormalt høje niveauer af testosteron.

Testosteron

Testosteron er en steroide hormon, der er til stede hos både mænd og kvinder, men på langt højere niveauer hos mænd. Hos mænd er testosteron produceres i testiklerne, mens hos kvinder, hormonet udskilles af æggestokkene. Mænds kroppe producerer ca 40 til 60 gange mængden af testosteron fundet i kvinder. Forskning har imidlertid vist, at kvinder er langt mere følsomme over for hormonet, hvilket betyder, at betydeligt lavere niveauer af testosteron kan have en mærkbar effekt på kvinder.

DHT

Dihydrotestosteron, eller DHT, er et derivat af testosteron, der menes at være en af de største syndere i hårtab blandt både kvinder og mænd. Ifølge den amerikanske hår tab Association er DHT"en fjende af hårsækkene på hovedet. Simply put, under visse betingelser DHT ønsker disse follikler døde."

Hvordan DHT virker

Selvom DHT er den primære årsag til en af de mest almindelige former for hårtab i både mænd og kvinder, er niveauet af underliggende testosteron, som DHT er et biprodukt, naturligvis en stor bekymring--navnlig hos kvinder, der er mere følsomme over for virkningerne af hormonet. Hjælpe med at konvertere testosteron til DHT er et enzym kaldet Type II 5-alfa reduktase, som er til stede i olie kirtler i hårsækkene. Når DHT er blevet oprettet, det binder sig til receptorer i hårsækken og i sidste ende dræber hårsækken. Når denne proces er replikeret i flere follikler, er betydelige hårtab bundet til at følge.

Androgen alopeci

Den mest almindelige form for hårtab hos mænd og kvinder er androgen alopeci, mere almindeligt kendt som mandlig eller kvindelig mønster skaldethed. DHT spiller en stor rolle i denne type af hårtab. Næsten en medskyldig til DHT i kvinde-mønster hårtab er en sænket niveauet af kvindelige hormoner, som på et mere normalt niveau kunne bidrage til at holde både testosteron og DHT niveauer i sundere balance og dermed forhindre eller i det mindste foregribe hår-tab proces.

Prævention piller

En kvindes hormonbalance, er hvis det forbliver inden for normale grænser, mindre tilbøjelige til at give mulighed for DHT til at få en overhånd og gøre det beskidte arbejde med hensyn til udløsende hårtab. Fordi opretholdelsen af en sund balance er selvfølgelig vigtig, bør kvinder være opmærksomme på den virkning, at p-piller kan have på denne balance. Den amerikanske hår tab Association anbefaler, at kvinder, især dem med en genetisk disposition til hårtab, bruger kun lav androgen indeks prævention piller. Din læge eller gynækolog kan hjælpe dig med at finde de bedste piller i denne gruppe.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com