Hvordan fungerer en kalorie?

05/05/2010 by admin

Hvordan fungerer en kalorie?

Hvad er en fødevare kalorieindhold?

Sigt kalorieindhold er som det gælder for fødevarer, en smule fjernet fra den strenge videnskabelige definition. Fysikere og kemikere brug word kalorieindhold til at beskrive mængden energi kræves til at opvarme 1 gram vand 1 grad Celsius. Ernæringseksperter, på den anden side sige en kalorie er mængden af mad, der skulle brændes til at opvarme 1 kilogram af vand 1 grad Celsius. Så er en fødevare kalorie teknisk set en kilocalorie.

Kalorier giver energi til kroppen

I kroppen, mad er ikke brændt ved ild, men er fordøjet, hvilket, som brænder, er en form for oxidering. Mad molekyler er brudt ned og i processen, energi er frigivet. Mad energi bruges til væv vækst og reparation, metaboliske funktioner, bekæmpe infektion og muskelbevægelser.

Ikke alle kalorier er lige så nærende

Kalorier give energi til kroppens funktioner, men kroppen kræver også næringsstoffer. Protein, vitaminer og mineraler er byggestenene, som kroppen bruger til at vokse, vedligeholde og helbrede sin væv. Visse fødevarer, ligesom smør eller is, indeholder en masse kalorier, men relativt få næringsstoffer. Kalorier i disse fødevarer er næringsstof fattige. Andre fødevarer som spinat og fedtfri hytteost tilbyder en masse næringsstoffer med relativt få kalorier. Disse kalorier er næringsrig.

Ubrugte kalorier gemmes som kropsfedt

Om en kalorie kommer fra sukker, fedt eller protein, leverer det den samme mængde energi--netop én kalorie. Kroppen bruger energi på samme måde, uanset kilden. Kaloriefattige energi, der ikke bruges til muskelbevægelser eller andre kropsfunktioner gemmes som kropsfedt. Mængden af kropsfedt bestemmes kun antallet af kalorier, ikke ved fødekilde for kalorier. Så vil 500 ekstra kalorier fra broccoli resultere i den samme mængde lagrede kropsfedt som 500 ekstra kalorier fra is.

Hvilken Type mad påvirker kalorieindhold Absorption

Typen af fødevarer kan ikke bestemme den ultimative skæbne af en kalorie, men den molekylære struktur af fødevarer påvirker hvor hurtigt kalorier er absorberet. Simple molekyler som tabellen sukker er nemme at fordøje og vil gå ind i blodbanen næsten øjeblikkeligt. Derfor, en sukker kalorieindhold skal bruges næsten straks eller slås til kropsfedt. Omvendt, en stor protein molekyle er sværere at fordøje. Så kalorier fra protein Indtast blodbanen mere langsomt og kan bruges over længere tid, før at blive lagret som kroppen fedt. Nondigestible kostfibre som i hele korn, grøntsager og frugter også bremser kalorieindhold absorption i fordøjelsessystemet.

Body fedt butikker energi, ikke næringsstoffer

Ekstra fedt, der akkumulerer på kroppen er ikke ledsaget af et komplet supplement af næringsstoffer. Med andre ord, er kropsfedt en næringsfattige kalorieindhold kilde. Når du reducere kalorieforbrug at gøre din krop bruge sit eget fedt til energi, Sørg for at spise fødevarer, der er rig på protein, vitaminer og mineraler til at kompensere for de næringsstoffer, der er ikke fundet i kropsfedt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com