Hudlæge behandling af Vitiligo

05/18/2010 by admin

Vitiligo resulterer i tab af din naturlige hudfarve. Tilstanden opstår når melanin-producerende celler dør eller funktionsfejl. Vitiligo har ingen kur men behandling kan stoppe eller bremse sin progression.

Symptomer

Symptomer af vitiligo er tab af pigment, som producerer hvide pletter på huden, tidlig grånende hår, tab af farve i nethinden og tab af farve i væv, linje munden.

Årsager

Vitiligo har ingen kendt årsag, men er knyttet til en underproduktion af melanin. Melanin giver din hudfarve. Dens underproduktion kan være forbundet med dit immunsystem eller arvelighed.

Behandling

Behandling af vitiligo omfatter aktuelle og mundtlige medicin og lysterapi til at genoprette din naturlige farve. De omfatter kortikosteroider, hæmmende, PUVA (psoralen og ultraviolette A) og UVB (smalbånd ultraviolet B terapi).

Depigmentering

Depigmentering terapi bruges til at lysne huden hvis vitiligo dækker over halvdelen din krop. Behandlingen bruges på upåvirket huden til at gøre det matche den lysere farve i huden, der er påvirket af vitiligo.

Kirurgisk behandling

Kirurgi bruges til at tage pigmenteret hud fra kroppen og knytte det til områder, der berøres af vitiligo. Nogle procedurer omfatter autologe hudtransplantation og blister podning. Tatovering pigment i huden er også brugt som en behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com