Albert Bandura teoretiske idéer

04/28/2010 by admin

Albert Bandura teoretiske idéer

Albert Bandura har bidraget meget til inden for psykologi over det sidste halve århundrede. Han fortsætter med at undervise og forske på Stanford Universitet, har modtaget adskillige priser og siddet i flere bestyrelser. Mest bemærkelsesværdigt, udviklet Bandura den sociale kognitive teori, tidligere kaldet teorien om social læring. Defineret som en behaviorist teori, kombinerer den sociale kognitive tilgang faktisk eksterne faktorers påvirkning med kognitive processer.

Sociale modellering

Bandura understregede betydningen af social modellering i adfærd. Han opdelte modellering fra mimik, med sociale modellering involverer ikke bare gentage men lære om adfærd, herunder regler og adfærdsmønstre. Motivation til at fortsætte opførsel resultaterne fra de svar, det modtager fra andre mennesker eller miljøet.

Selvstændig rettethed og omtanke

Bandura mener, at folk er i stand til selvstændig retning og omtanke. Dette omfatter planlægning fremad, overvejer alle konsekvenser og alternativer for opførsel og vejlede og regulere deres egne aktiviteter. Mens mange andre opførsel teoretikere mener, at adfærd er en reaktion på miljøet, understreger Bandura de kognitive processer i denne reaktion. Selvstændig retning og omtanke også omfatter påvirkningerne af selvværd og tilfredshed på en persons adfærd.

Self-effekt

Self-effekten er troen på, at mennesker har i sig selv at skabe forandring. En persons self-effekten bestemmer hans evne til at udføre på hans maksimale potentiale og forbedre livskvaliteten. Dette understreger den kontrol individer har over deres egne livsomstændigheder.

Aktuel forskning

Bandura har for nylig fokuserer sin forskning på fire centrale områder af psykologiske funktion. Han fortsætter sin forskning i psykologiske modellering og anvender den på vores nuværende kultur. Han også forske menneskelige agentur eller den måde, folk indflydelse på deres egen adfærd. Bandura har også udvidet sin self-effekten forskning til at omfatte opfattelsen af en persons effektivitet til at påvirke begivenheder. Det fjerde område af hans forskning indebærer stress reaktioner og årsager til depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com