Pros & ulemper ved organdonation

08/03/2010 by admin

Nogle mennesker bliver utilpas, når vi taler om at være organdonor. Det er vigtigt at indse, at at være en post mortem-donor kan have enorme indvirkning på familien til afdøde, samt give håb til modtageren.

Fordele ved organdonation

At være organdonor ikke kun hjælper modtageren, men det hjælper familien af organdonor at komme overens med deres tragiske tab. Ikke kun kan organer doneres, men hundredvis af modtagere hver måned modtager væv, stamceller og blod samt.

Ulemper ved organdonation

De store ulemper ved organdonation ligge i kompatibilitet af donor med en modtager. Mange gange er dette kun en hindring i live donation snarere end post mortem donation. Med det store antal personer på ventelisten til organdonation, US Department of Health og Human Services anslår at et gennemsnit på 19 mennesker dør hver dag på grund af en mangel på organer.

Misforståelser om organdonation

Den største misforståelse af organdonation ligger i omkostningerne. Modtageren bærer alle omkostningerne ved proceduren. Mange frygter, at læger ikke vil arbejde så hårdt for at redde deres liv, hvis de planlægger at være donor, men transplantation personale er helt adskilt fra de læger, hvis vigtigste mål er at redde et liv.

Virkningen af organdonation

Ifølge det amerikanske Department of Health og Human Services, kan en orgel og væv donor påvirke mere end 50 mennesker livet.

Hvordan bliver man organdonor

Der er fire måder at udtrykke et ønske om at blive organdonor. Først og fremmest mange stater har en donor registreringsdatabasen, eller beslutningen kan udpeges når forny dit kørekort. En anden mulighed er at udskrive et donorkort fra webstedet organdonor. Det vigtigste skridt er at informere familie medlem at du ønsker at være organdonor, fordi han vil have det sidste ord.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com