PCOS syndrom

08/01/2012 by admin

Polycystisk ovariesyndrom, også kendt som PCOS syndrom, er en sygdom i kvinder ved navn til dets tendens til at skabe cyster i æggestokken. De nøjagtige årsag er ukendt, men eksperter er enige om, at roden af problemet spor tilbage til en form for hormonel ubalance. PCOS begynder under en piges teenage år og kan være mild eller svær.

Symptomer

Acne, vægtøgning og udtynding hår på hovedet er alle tegn på PCOS syndrom. Ofte vil en kvinde vokse ekstra, tykkere hår på ansigt og krop, og have uregelmæssig menstruation. Dette kan manifestere sig i en række forskellige måder: få eller ingen perioder, kraftig blødning, eller overdreven kramper. PCOS syndrom kan også forårsage barnløshed og svært ved at blive gravid.

Årsager

Årsager til PCOS syndrom er uklart. Det er mest direkte forårsaget af udsving i hormon niveau, men forskerne ved ikke præcis hvad. Mange forskere spekulerer, at der er flere faktorer vejer til årsagen. PCOS synes at køre i familier, så hvis en kvinde har en mor eller en søster med sygdommen, hun er mere tilbøjelige til at komme ned med det så godt. Dog forbliver genetiske links uprøvede.

Diagnose

Der findes ingen enkelt test for at bestemme PCOS syndrom, i modsætning til mange andre sygdomme. En læge vil ofte køre gennem en normal check-up rutine, stille en masse spørgsmål om menstruation og teste for forhøjet hormonniveauer. Han kan også foretage en ultralyd til at lede efter cyster i æggestokken. Til sidst, han vil gøre nogle test for at udelukke andre mulige årsager til de samme symptomer.

Behandling

Forskellige medikamenter kan bruges til forskellige symptomerne på PCOS: p-piller for menstruationscyklus, regulering af hormon medicin til hormonniveauer, frugtbarhed medicin for infertilitet... osv. Nogle kvinder kan have behov for kirurgi har cyster i deres æggestokke fjernet. Vigtigst, synes holde en sund livsstil med masser af motion og god vægtkontrol at være en enorm hjælp, når der beskæftiger sig med PCOS.

Yderligere bekymringer

PCOS syndrom kan sætte kvinder en større risiko for flere andre sygdomme. Ifølge Womenshealth.gov, vil mere end 50% af kvinder med PCOS komme med diabetes eller præ-diabetes før de fylder 40, og kvinder med PCOS er også mere tilbøjelige til at have et hjerteanfald, forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal. De har også en højere risiko for at komme med endometriecancer. Men hvis PCOS syndrom er diagnosticeret tidligt og holdt under kontrol, farerne ved disse yderligere risici kan mindskes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com