Wagners sygdomssymptomer

03/05/2012 by admin

Wagners sygdom er en meget sjælden arvelig øjensygdom. Læsioner udvikler på bindevævet af øjet, og patienten kan blive blinde. Børn født af forældre med sygdommen har en 50 procent chance for at udvikle sygdommen selv. Indtil for nylig var Wagner ofte forveksles med Pernittengryns syndrom. Det kan påvirke alle etniske grupper og racer.

Symptomer

Wagners sygdomssymptomer kan variere fra patient til patient. For de fleste bemærkes nedsat synsevne i barndommen. Sløret eller "fuzzy" vision såvel som vanskeligt night vision er fælles. Nogle har hovedpine; andre blodskudte øjne og undertiden blodig næser.

Betydning

I Wagners sygdom, blevet kollagen væv, der forbinder nethinden svækket af læsioner. Nogle patienter har kun lille svækkelse, mens andre har sådanne dramatiske svækkelse, som deres nethinder frigøre. De fleste patienter klager over dårligt syn, med problemer begynder i barndommen.

Overvejelser

Wagners sygdommen kaldes undertiden også Wagners syndrom. Et syndrom angiver en gruppe af symptomer relateret til et sundhedsproblem. Nogle læger mener, at særlige arvelige træk, som at have knock-knees eller visse facial strukturer, er en indikator for Wagners sygdom og dermed klassificeret som en del af syndromet.

Advarsel

I mange år, var Wagners ofte kaldet Pernittengryns og vice versa. Da de gener, der forårsager sygdomme har været placeret, er forvirringen afsluttet, selvom betingelserne er ligheder. Pernittengryns sygdom er en anden genetisk sygdom, der kan forårsage øjenproblemer. Pernittengryns påvirker alle kollagen væv i ansigtet, hvilket resulterer i flere abnormiteter. Flad, indsunkne ansigtstræk er almindeligvis tilskrives Pernittengryns.

Behandling

De fleste mennesker med Wagners brug for flere øje kirurgi til at reparere for øje og forebygge blindhed. Laserkirurgi på nethinden og grå stær kan løse mange problemer.

Historie

Wagners er meget sjældne, og de fleste læger mener, at kun 50 familier bære den genetiske sygdom. Wagners blev opdaget i 1938 af Hans Wagner, der fandt læsioner på nethinder af Zürich familie.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com