Langsigtet smerter medicin bivirkninger

07/22/2012 by admin

Langsigtet smerter medicin bivirkninger

Hver dag, tager mere end 36 millioner mennesker receptpligtig og over-the-counter smertestillende medicin. Ifølge en undersøgelse foretaget i 2005 af den amerikanske allergierbortsetfraastma Association, mange af disse mennesker kun misbrug ikke af smertestillende medicin, men de er også uvidende om de potentielle bivirkninger. Det anslås, at langvarig brug af smertestillende medicin har ført til ca. 103.000 indlæggelser og 16.500 dødsfald. Det er vigtigt at være opmærksom på de langsigtede bivirkninger, der kan resultere i at tage smertestillende medicin.

Sår & Gastrointestinal blødning

Især når det tages i høje doser, aspirin og Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) kan forårsage skader til foring af maven og øverste tarmen, hvilket resulterer i et mavesår eller gastrointestinal blødning. Sår kan fremkalde opkastning og vægttab eller endda kræver operation, hvis venstre ubehandlet.

Ifølge en undersøgelse foretaget i 2005 af den amerikanske allergierbortsetfraastma Association, tager høje doser af ibuprofen til så få som tre dage kan forårsage gastrointestinal blødning. Dette kan forårsage betydelig skade for fordøjelsessystemet, samt udløser mavesmerter.

Afhængighed

Mange læger ordinere smertestillende medicin såsom hydrocodone at administrere langsigtede smerter. Disse smertestillende medicin kan være vanedannende, især for mennesker, der tager dem over en lang periode. Ifølge Substance Abuse og mentale sundhed Services Administration, over 6 millioner amerikanere misbruger deres recepter eller følger ikke deres lægens anvisninger præcis.

Højt blodtryk

Ifølge en nylig undersøgelse af American Heart Association er kvinder, der forbruger 500 mg eller flere af ikke-aspirin smertestillende dobbelt så tilbøjelige til at udvikle forhøjet blodtryk. Aspirin, men har ikke været knyttet til højere blodtryk hos kvinder.

Knoglebrud

En 2010 undersøgelse af Journal of General Internal Medicine viste, at en gruppe af magtfulde receptpligtig medicin kendt som opioider kan øge risikoen for knoglebrud hos voksne over en alder af 60, især når det tages doser højere end 50 mg.

Leverskader

Receptpligtige og over-the-counter smertestillende indeholdende acetaminophen, såsom Tylenol, kan forårsage alvorlige leverskader. Symptomer på leverskade omfatter tab af appetit, kvalme og opkastning, og kan føre til leversvigt eller død, hvis venstre ubehandlet. Det er dog vigtigt at bemærke, at risikoen for leverskader reduceres betydeligt ved aldrig at tage flere af painkiller end styret, eller tager det for en længere periode end angivet.

Nyreproblemer

Over-the-counter smertestillende såsom acetaminophen og ibuprofen kan øge risikoen for nyreproblemer når det tages i en lang periode af tid eller af folk med eksisterende nyre betingelser. Når det tages som anvist, men er risikoen minimal.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com