Kan for mange vitaminer gøre en Person syg?

05/26/2012 by admin

"Hvis nogle er godt, skal mere være bedre" er en sætning, der gælder for en masse ting, men ikke for alt. Og der er en fin linje mellem nok og for meget. Alle ved, at vitaminer og mineraler er afgørende for sundheden, men er at tage en masse vitaminer dårligt for dit helbred og, i bekræftende fald hvor meget er for meget?

Vitaminer og kost

Amerikanerne er blevet mere klar end nogensinde, hvor en dårlig kost kan påvirke sundheden. Der har også været talrige undersøgelser at vise fordelene ved visse vitaminer for særlige sundhedsspørgsmål. Dette har ført mange mennesker til at tro, at de kan stadig spiser en kost mangelfuld på næringsstoffer, men bare tage vitaminer i stedet. Dr. Benjamin Caballero, direktør for Center for Human Ernæring ved Johns Hopkins University, siger: "du ikke kan erstatte en sund kost. Vi ved ikke, hvilken ingrediens i en sund kost er ansvarlige for hvilke betingelse... Folk er på udkig efter en tryllestav. Det findes ikke.''

Vitamintilskud

Mange amerikanere er ikke kun at tage multivitaminer, men også tager enkelte kosttilskud sammen med dem. Det er ikke ualmindeligt for folk, der gør dette for at få ikke blot den anbefalede daglige godtgørelse (RDA), men flere gange at. Nogle af de mest almindelige høj-dosis kosttilskud bruges er: vitamin A, C og E, beta-caroten og jern. Disse er alle vitaminer, der er blevet vist til fordel for hjerte og hjerte-kar-sundhed i undersøgelser, men kun inden for anbefalede dagpenge. I store mængder over UL eller øvre grænse, har de vist sig at være giftige og øge risikoen for død i brugere.

Virkningerne af overbelastning

Dr. Caballero sagde at forskellen mellem sikker doser og overdoser kan være meget små, men at skaden, der kan være betydelige. A-vitamin i store mængder kan føre til knogleskørhed. Vitamin E overbelastning kan øge risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald, mens for meget jern øger risikoen for hjertesygdom. C-vitamin, i bedste fald har ingen yderligere fordele i store doser, men juryen er stadig ude på hvor skadeligt det er.

Vitamin skik retningslinjer

Multivitaminer alene kan vise sig for at give for meget af de næringsstoffer, du har brug for udover din kost. Tag ikke ekstra kosttilskud sammen med et multivitamin uden bestemt retning fra din læge. Mange vitaminer, som vitamin A, D og E, er gemt i fedt når alt for meget der forbruges på én gang, så du måske allerede har et højt niveau i din krop. Hvis du har været at tage kosttilskud med disse vitaminer i nogen tid, kan du overveje at skære ned til lidt under RDA.

Forebyggelse/løsning

Tage sig tid til at kigge på din kost og få en idé om bare hvor mange næringsstoffer du tidskrævende at se hvis du får nok bare gennem fødevarer. Hvis ikke bedes du, kigge efter måder til at supplere dit indtag ved at tilføje frugter, grøntsager eller andre fødevarer for at give dig de næringsstoffer, du har brug for, før du tilføjer en multivitamin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com