Yaz prævention sikkerhedsadvarsler

07/02/2012 by admin

Yaz, en prævention medicin fremstillet af Bayer, der bruges til at forhindre graviditet samt med hensyn til behandling af moderat acne og symptomer på præmenstruelle dysforisk lidelse, en mere alvorlig form for præmenstruelle syndrom. Ligesom alle medicin kommer Yaz med advarsler, du behøver at vide før du begynder at tage den. Læs alle de oplysninger, der er inkluderet med din recept og drøfte eventuelle bekymringer, du har med din læge før du tager Yaz.

Hvad gør Yaz forskellige

Yaz, søster narkotika til Bayers ældre Yasmin produkt, indeholder mindre østrogen end andre p-piller. Det indeholder også en ny form for progesteron, drosperinone. Gestagen er en syntetisk version af progesteron, et hormon, der forhindrer ægløsning. Drosperinone har været knyttet til bivirkninger og risici, der ikke er set i fødsel kontrol produkter ved hjælp af andre former for progestin.

Kombination prævention advarsler

Kombination p-piller som Yaz kan øge din risiko for alvorlige hjerte-kar-problemer. Yaz omfatter en FDA black-box advarsel, der lyder: "cigaretrygning øger risikoen for alvorlige bivirkninger på hjerte og blodkar fra oral prævention. Denne risiko øges med alderen og tunge rygning (15 eller flere cigaretter om dagen) og er helt markeret hos kvinder over 35 år. Kvinder, der bruger p-piller bør ikke ryge." Nogle af de hjerte-kar-problemer, kendt for at være relateret til Yaz og andre kombination piller er blodpropper, især i benene (dyb venøs trombose); hjerteanfald; og slagtilfælde. Du kan have øget risiko for blodpropper hvis du tager Yaz og er placeret på sengeleje, er i enhver situation, at du skal blive i sengen i længere perioder, eller har for nylig leveret en baby. Tal med din læge om at stoppe Yaz tre til fire uger før operationen og ikke at tage Yaz for en til to uger efter operationen, eller mens du er på sengeleje.

Drosperinone advarsler

I modsætning til nogle former for progestin fundet i ældre p-piller, kan drosperinone øge din kalium niveauer, som hvis du har lever- eller nyreproblemer, kan sætte dig i risiko for alvorlige hjerteproblemer eller lever- eller nyresvigt. Drosperinone i Yaz kan også negativt interagerer med visse lægemidler, herunder libuprofen, naprosyn, kalium-besparende diuretika, kaliumtilskud og blod pres medicin. Hvis du tager nogen af disse medikamenter, drøfte dem med din læge før du starter Yaz. Bayer anbefaler en kalium test en måned efter start Yaz.

Andre alvorlige bivirkninger

Ud over kardiovaskulære virkninger, har Yaz været forbundet med en højere risiko for galdeblæresygdom samt godartede men farlige levertumorer. Ifølge indlægssedlen Yaz er der en lille risiko for leverkræft i kvinder, der bruger prævention, såsom Yaz, for lange perioder. Hormonel prævention som Yaz har været knyttet til en lille stigning i risikoen for brystkræft og reproduktiv kræftformer hos kvinder. Når du stopper med at tage prævention, at risiko begynder at gå tilbage. Hvis du har eller har haft brystkræft, bør du ikke tage Yaz eller andre hormonelle præventionsmidler.

Mindre alvorlige, mere almindelige bivirkninger

Nogle af de mindre alvorlige og mere almindelige bivirkninger af Yaz omfatter vaginal blødning mellem perioder, også kendt som pletblødning eller gennembrud blødning; sværhedsgrad iført kontaktlinser eller ændringer i vision; væskeophobning; melasma, en plettet mørkfarvning af huden, især i ansigtet; kvalme; opkastning; ændring i appetit; hovedpine; nervøsitet; depression; svimmelhed; tab af hovedbunden hår; udslæt; og vaginal infektioner.

Drug interaktion advarsler

Nogle medikamenter kan reducere effektiviteten af Yaz. Rifampin, barbiturater, phenytoin, phenylbutazon og visse antibiotika kan gøre Yaz mindre effektive til at forebygge graviditet eller øge gennembrudsblødning. Naturlægemidler kosttilskud, der indeholder perikum kan også reducere effektiviteten af Yaz. Du skal muligvis bruge en anden type prævention, såsom kondomer, under en cyklus, hvor du tager disse medikamenter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com