Alkohol sænke kolesterol?

02/10/2012 by admin

Kolesterol er et stof, der findes blandt fedtstoffer i vores kroppe. Kolesterol er vigtig, da det understøtter mange af vores kropsfunktioner. Dog kan for meget dårlige kolesterol forårsage hjerteanfald, slagtilfælde og endda døden. Undersøgelser har vist, at moderat indtagelse af alkohol kan hjælpe med at sænke dårligt kolesterol og øge gode kolesterol i vores kroppe. Dem, der forbruger et til tre alkoholiske drikkevarer om dagen har vist sig for at være mindre risiko for hjertesvigt og kunne muligvis lever længere end dem, der ikke drikker alkohol overhovedet.

LDL-kolesterol

Ifølge American Heart Association (AHA), "low-density lipoprotein er den store kolesterol luftfartsselskab i blodet." LDL-kolesterol anses for "dårlige kolesterol," da alt for meget af denne type i vores blod kan forårsage bygge op i arterierne, der fører blod til hjertet og hjernen. Når høje niveauer af plaque tilstopper arterier, så er der en risiko for hjerteanfald. Denne type af kolesterol kan også forårsage koagulation, og når blod kæmper for at gøre den til hjernen, et slagtilfælde kan forekomme. Læger vil sætte et mål for dem, der har høje niveauer af LDL kolesterol håb om forsøger at sænke niveauet i blodet og forebygge helbredsproblemer.

HDL-kolesterol

AHA forklarer at "omkring en tredjedel til en fjerdedel af kolesterol i blodet er båret af high-density lipoprotein kolesterol." Denne type af kolesterol anses for at være "god", som eksperter mener, at det hjælper med at forebygge hjerteanfald. Dialogen på højt niveau værker af transporterer blod "fra arterierne og tilbage til leveren, hvor det er gået fra kroppen," hedder americanheart.org. På denne måde hjælper HDL-kolesterol fjerne overskydende plak fra arterier, hvilket forhindrer enhver koagulation eller blokering.

Baggrund af alkohol

Gennem historien, er alkohol blevet brugt til at behandle mange sundhedsspørgsmål. Inden for seneste hundrede år, forklarer Dr. David J. Hanson af Potsdam Universitet, moderat alkoholforbrug har vist sig at sænke dårligt kolesterolniveauer i kroppen og øge gode kolesterolniveauer. Til gengæld har alkohol været knyttet til at sænke risikoen for hjertesygdom. Ifølge Hansons undersøgelser, "moderate drikke er gavnligt for hjertesundhed, resulterer i en skarp nedgang i hjertesygdomme risiko (40 til 60 procent). Dette er afgørende, da hjertesygdom er en af de mest hyppige dræbere i USA.

Effekter af alkohol

Så hvordan alkohol bidrage til at forebygge hjertesvigt og tilstopning af arterierne, der fører blod til hjertet og hjernen? Som Dr. Hanson, hjælper det til at "forbedre blod lipidprofilen." Det øger HDL niveauer, sænker LDL-niveauet og det forbedrer begge typer af kolesterols partikelstørrelse. Alkohol hjælper med at forhindre blodpropper forårsaget af kolesterol, da det reducerer plaque oprustning. Dr. Hanson bemærker også, at Alkohol også hjælper med at øge blodtilførslen til hjertet og hjernen og hjælper med at forbedre blodtryk.

Overvejelser

Moderat alkoholforbrug ikke kun hjælper med kolesterolniveauer, men også hjælper med at reducere risikoen for nyre-sygdom, diabetes og andre sygdomme og lidelser. Men Dr. Hanson peger på ordet "moderation" og advarer os om ikke at drikke for meget. Mådehold er én til tre drikke om dagen. Hanson forklarer, at Alkohol vil hjælpe kolesteroltal og mange andre sundhedsmæssige problemer, kun hvis vi ikke misbruger den. Tunge forbrug af alkohol kan føre til leversygdom, kræft, højt blodtryk og slagtilfælde. (Se ressource nedenfor for information om sund alkoholforbrug).


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com