Klinisk praksis retningslinjer for behandling af Depression

05/31/2011 by admin

Depression er en alvorlig psykisk sygdom karakteriseret ved en følelse af tristhed, håbløshed eller værdiløshed, der er persistente nok til at forstyrre enkeltperson trivsel og evne til at fungere i hverdagen. Det er en fælles betingelse og typisk kræver medicinsk behandling, hvis det er at forbedre. Heldigvis, kliniske retningslinjer for behandling af depression er veletableret.

Forståelse Depression

Ifølge den National Institute of Mental Health, er de mest almindelige former for depression depressiv lidelse og nedstemte lidelse (dystymi). Hvis du oplever store depression, er dine symptomer typisk stærke nok til alvorligt forstyrre dine daglige rutiner og deaktivere din normale evner til at fungere. Selvom du kan kun opleve et anfald af svær depression én gang i din levetid, er det sandsynligt, at dine symptomer vil gentage på forskellige tidspunkter. Hvis du har dystymi, dine symptomer vil generelt være mindre alvorlige, men stadig kan forstyrre din følelse af velvære eller funktionelle evner. Du kan også opleve lejlighedsvise anfald af svær depression.

Yderligere former for depression omfatter postpartum depression, svær depression i kølvandet på fødslen; Seasonal affective disorder, depression er forbundet med langvarig mangel på sollys; og psykotisk depression, depression, kombineret med hallucinationer eller andre former for psykose. Du kan også opleve depression i kombination med andre lidelser eller sygdomme, herunder angstlidelser og alkohol eller stofmisbrug, samt diabetes, slagtilfælde, kræft og en række andre fælles betingelser.

Medicin

Selv hvis din depression symptomer er meget forstyrrende, er der en god chance for, at medicin vil forbedre din tilstand. Behandling ofte begynder med en klasse af antidepressiva kaldes selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI). Eksempler her omfatter sertralin (Zoloft), fluoxetin (Prozac) og citalopram (Celexa). En anden behandlingsmulighed er en gruppe af medicin kaldet selektive noradrenalin reuptake hæmmere (SNRI), med eksempler, herunder duloxetin (Cymbalta) og Venlafaxin (Effexor). Yderligere medicin muligheder omfatte monoaminooxidasehæmmere (MAOIs) og tricykliske antidepressiva. Typisk, disse forbindelser producere flere bivirkninger end SSRI eller SNRI, men dette kan ikke være rigtigt for dig. Arbejde med din læge for at finde den medicin, der virker bedst for dig, og Vær opmærksom på at det kan tage nogen tid, før den mest relevante valgmulighed er opdaget.

Være opmærksom på, at antidepressiv medicin kan faktisk forværre din depression symptomer og udløse selvmordstanker eller adfærd. Dette gælder især for unge og børn, men også potentielt gælder for voksne. For at undgå denne mulighed, overvåge din adfærd og rapportere eventuelle ændringer til din læge, så snart de opstår. Gør det samme hvis du bemærker disse typer af ændringer i dit barn.

Brugerguide

Psykoterapi er også en vigtig del af depression behandling, og hvis dine symptomer er milde eller moderate, kan det være at foretrække frem for medicin. Afhængigt af dine behov, kan din læge anbefale kognitiv adfærdsterapi eller Interpersonel terapi. I kognitiv terapi, vil du lære nye måder at tænke og opføre sig at undgå forværring din depression symptomer. I interpersonelle terapi, vil du lære at håndtere forholdet understreger, at forårsage eller forværre dine symptomer.

Konsultere din psykiater eller psykoterapeut for at lære mere om depression og dens nuværende retningslinjer for behandling.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com