Hvordan man vælger en kost for Irritabel Beholder Syndrome

12/30/2010 by admin

Irritabel tyktarm er ikke sjovt! Men tager trøst at vide, at du er bestemt ikke alene, og du har intet at være flov over. At vælge en kost for IBS kan være hård, fordi vi alle reagerer forskelligt til forskellige typer af ting. Læger kan give dig retningslinjer, men vigtigste er at lære, når din IBS blusser op, og forsøge at indkredse, hvad der forårsager det.

Instruktioner

• Start ved at skrive ned hvad du spiser, og når din IBS blusser op. Behandle dette som at holde et tidsskrift for dit fordøjelsessystem. Ikke efterlade noget ud. Hvis du havde en halv kop kaffe, eller et stykke chokolade, Skriv det ned. Også omfatter tidspunktet på dagen, og hvor meget stress du føler. Angst kan undertiden forværre IBS så meget som mad. Så vil disse noter være en meget vigtig begyndelse.

• Lære de typiske IBS udløser fødevarer. Fødevarer, der er høj i fedt, og visse animalske produkter er det sværeste at fordøje. Rødt kød er temmelig højt på listen, når det kommer til fødevarer, der vil forværre din tilstand. Så er disse de første områder, du bør have som mål for at fjerne. Det betyder ikke, du kan stadig nyde fødevarer, der falder ind under denne kategori. Du skal bare finde ud af hvad din krop vil tolerere. Lad os sige du nyde lidt bacon og æg til morgenmad. Prøv nogle kalkun bacon og æggehvider. Hvis der ikke tilfredsstille dine smagsløg, Prøv blot en skive bacon, og en omelet lavet af en æggehvide og et helt æg med æggeblomme. Den ene æggeblomme vil give dig den farve og smag du tørster. Og udelade de andre æggeblomme bør hjælpe med at forhindre skærpende din IBS.

• Pas på mejeriprodukter, også! Selv hvis du er laktose intolerant, kan disse fødevarer forværre din IBS. Hvis du bare elsker kan ikke ost, eller live uden din mælk om morgenen, prøv lys-fedtfattig ost og skimme mælk. Se, hvis din krop justerer bedre til dette. Hvis det ikke sker, skal du muligvis vælge alternativer såsom sojamælk.

• Holde sig væk fra stegt mad, især i restauranter hvor du ikke er nogle præcis hvordan denne mad er under udarbejdelse. Nogle af de løgringe, pommes frites og kylling er så dyb ven, fedt vil uden tvivl forværre din IBS. Hvis du skal have en slags stegte fødevarer i din kost fra tid til anden, eksperimentere derhjemme med lette olier og se hvordan din krop reagerer. Igen, alle med IBS reagerer forskelligt på visse ting. Du kan også bage frites, løgringe og kylling og fisk belagt med rasp. Få den samme "crunch" du får med stegt mad, uden at de olier, der vil forværre din tilstand.

• Undgå varme saucer og krydret mad. Dette udløser normalt en reaktion i nogen med IBS. Det kan tage lidt tid at vænne dig ud af dette, hvis du elsker at tilføje hot stuff! Men dine smagsløg vil ændre sig over tid.

Tips & advarsler

  • Altid holde et åbent sind, og vær ikke bange for at prøve tingene i meget små portioner. Hvis du virkelig tørster at en bid af rødt kød, tage den. Bare ikke Spis det hele, indtil du er sikker på, at din krop kan håndtere det.
  • Stille spørgsmål, når du bestiller på restauranter. Du betaler, så du har ret til at vide, hvordan maden er tilberedt, og ret til at spørge, hvis kokken kan sætte saucer på siden, blandt andet for at sikre du ikke forværre din IBS.
  • Holde sig til tidsskriftet! Din krop kan justeres over tid, og du kan opdage, hvad du kan spise nogle af disse IBS "udløser fødevarer", som du elsker i meget små portioner.
  • Opretholde regelmæssige besøg hos din læge for at sikre, du gør de rigtige ting til at holde din IBS under kontrol.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com