Hvordan alder & Depression påvirker Hepatitis C

12/20/2010 by admin

Hvordan alder & Depression påvirker Hepatitis C

Hepatitis C virus eller HCV påvirker omkring 3 millioner amerikanere, ifølge hvcadvocate.com. Det er den mest almindelige infektion overføres og indgået gennem blod, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Af dem, der kontrakt virus, får mindst 70 procent til fuld-blæst sygdom. Der findes nogle beviser, at sygdommen kan være "helbredt" eller i det mindste gå ind i en lang remission med den rette behandling. Sygdommen er stærkt korreleret med depression. Yngre mennesker kan blive udsat for virussen, men i dag flere ældre personer får sygdommen.

Alder faktoren

Du kan kontrakt HCV-virus i en ung alder, men ikke oplever symptomer, indtil langt senere (20 eller flere år). Mange unge deltager i aktiviteter, der øger risikoen for at få denne sygdom, som kroppen piercinger, ubeskyttet sex, stofmisbrug eller deling hår eller tand pensler. Ifølge emedicine, hvis du får virus i en yngre alder, er du mindre tilbøjelige til at få skrumpelever. 30 --49-årige aldersgruppe har den højeste forekomst af sygdommen.Ifølge hivandhepatitis.com, i ved hjælp af data fra 1995 til 2004, steget dødsfald som følge af hepatitis C mest i 45 til 54 aldersgruppe--en stigning af 376 procent. Aldersgruppen 55 - 64-årige havde også en betydelig stigning i dødeligheden. Generelt er den maksimale alder for HCV infektion stigende.

Depression før og efter diagnose

Mange patienter er deprimeret før en diagnose af hepatitis C efter hepatitiscentral.com. Mennesker med manisk depression, post-traumatisk stress disorder og klinisk depression har tendens til at engagere sig i risikable adfærd. Administration af medicin med nåle, fnysende kokain, kan ubeskyttet samleje eller at få tatoveringer forårsage sammentrækning af HCV-virus.Hvis ikke deprimeret før, så efter en diagnose af hepatitis C enkeltpersoner kan blive deprimeret. Tanken om beskæftiger sig med sygdommen og dens behandling kan føre til negative tanker eller suicidale tendenser. Mange oplever håbløshed forbundet med en langvarig sygdom.

Depression under behandling

For dem med præ-eksisterende spørgsmål som maniske eller svær depression, kan angst og depression være de værste symptomer under Hepatitis C behandling. I en undersøgelse foretaget af Donna Even og kolleger på University of North Carolina i Chapel Hill, steg interferon-baseret terapi (som kræver injektioner af medicin) forekomsten af depression i patienter.Dem allerede deprimeret blev værre. Nogle personer (26 procent), der ikke var påvirket fik til at begynde med deprimeret i uge 24. Forekomsten af nye antidepressiv medicin recepter var omkring 33 procent. Bivirkninger af behandling som søvnløshed, hovedpine og muskelsmerter er deprimerende i sig selv.

Depression fra biologiske ændringer

The HCV virus can also affect the central nervous system, according to hepatitis-central.com. En person uden depression før pådrage sig sygdommen kan opleve det som sker biologiske ændringer. Fatigue is a common symptom of the disease, which could make individuals lethargic and intensify depressed feelings, according to hepatitis-central.com. Kemiske forandringer, der finder sted i hjernen (nedsat dopamin produktion) kan påvirke adfærd og humør.

Alder og Depression

Hepatitis C symptomer på en fremskreden alder kan være en anden årsag til depression. Ældre voksne måske ikke har mange venner eller familie til at stole på, eller kan være langt væk fra dem geografisk. At have en god social støtteordning kan hjælpe patienter behandle sygdommen, efter offentliggørelsen, "Hepatitis C: en Guide til familie og venner."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com