Hvad er coenzymer?

02/02/2014 by admin

Coenzymer er organiske stoffer, der er afgørende for enzymer. Coenzymer binder løst til bestemte proteiner og indeholder ofte enten et vitamin eller mineral, der er vandopløselige. Uden et coenzym som katalysator eller activator er et enzym ude af stand til at fungere efter behov. Ifølge internationale Union for ren og anvendt kemi (IUPAC), er et enzym, der er uden dets cofaktor coenzym kendt som en "apoenzym."

Cofaktor gruppe

Ifølge kemi forklarede tilhøre coenzymer gruppen cofaktor. Cofaktoren er kendt som den økologiske eller ikke-protein del af et enzym. Det er vigtigt at bemærke, at gruppen cofaktor også omfatter metalioner. Når et enzym er kombineret med dets cofaktor, omtales enzymet derefter som en "holoenzym," hvilket betyder aktiv.

Af apoenzym

En apoenzym er inaktive protein form af et enzym. I bogen "enzym biocatalysis: principper og applikationer," forfatteren Andrés Illanes forklarer, at når apoenzym og cofaktor kombinere, det er i apoenzym del af den coenzym, der opstår, aktivering.

Vitaminer

Der er to typer af vitaminer---fedt-opløselige og vandopløselige---hverken som produceres af det menneskelige legeme. Derfor er det vigtigt, at vores daglige kost består af vitamin-rige fødevarer. Ifølge medicinsk biokemi siden er vitaminer vigtigste rolle at obligation med coenzymer så enzymer kan fungere som de skal inde i den menneskelige krop.

Mad

Coenzym vitaminer kan findes i visse typer af fødevarer. Selv om beløbene for coenzymer findes i fødevarer er lille, er de ikke ubetydelige. I virkeligheden, University of Washington afslører, at Coenzym Q10 (CoQ10), hvilket er en væsentlig energiproducent fundet i cellerne i den menneskelige krop, er fundet i spormængder i mange forskellige typer af fødevarer. De højeste beløb af Q10 findes i sardiner og makrel samt oksekød organer og æg.

Coenzym-A

Et coenzym kaldes coenzym-A (CoA) er den mest aktive af coenzymer i den menneskelige krop, ifølge CoenzymeA.com. Coenzym-A spiller en vigtig rolle i stofskiftet og hjælper med at transportere fedtsyrer i kroppen til mitokondrier. Coenzym-A bistår også i oxidation af organisk syre pyruvat, som er afledt af glukose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com