Hvad betyder T-Scores?

09/18/2012 by admin

Hvad betyder T-Scores?

Når du har en knogle mineral tæthed test for osteopeni eller osteoporose, er resultaterne givet til dig i en antal alarmeret en T-score. T-score er en sammenligning af din knogletæthed til en sund 30-årige voksen, den fase, hvor den gennemsnitlige voksne har hendes største mængde af knogletæthed. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) udviklet og udstedt T-score grading system i 1994. Det er nu bruges verden over.

Betydning

Den knoglemineraltætheden test til at fastslå T-score er oftest givet til postmenopausale kvinder og mænd alder 50 og ældre. National osteoporose Foundation anbefaler ikke rutinemæssig knoglemineraltætheden tests for børn, unge, raske unge mænd og præmenopausale kvinder. Knogle mineral test til at måle knogledensitet i hofte og ryg er normalt gøres ved hjælp af en central DXA maskine.

Normale noder

Hvis din T-score er mellem + 1 og -1, minder din knogletæthed knogletæthed i en sund 30-årige. T-score er en måling af knogletæthed i din hofte og ryg, så det ikke betyder nødvendigvis, at du ikke har lav knoglemasse i andre dele af kroppen.

Osteopeni

Hvis din T-score mellem -1,0 og-2.5, knogletæthed i din hofte og ryg er under normal og du har lav knogletæthed eller osteopeni. Du bør tale med din læge om muligheder for at fremme og opretholde knogle sundhed. Hvis din T-score er tættere på-2.5, kan du diskutere behandling relateret til osteoporose, især hvis du har haft en nylig knoglebrud eller knoglebrud.

Osteoporose

Hvis din T-score er under-2.5, det betyder, at din har osteoporose, en tilstand, der forårsager knogler bliver svage og fraktur. Jo lavere score, jo lavere din knoglemasse og større risiko for knoglebrud. Tale med din læge om behandling, herunder medicin og skånsomme øvelse interventioner.

Osteoporose kan også diagnosticeres hvis du har en historie af frakturer uden traume. I oktober 2009 udgave af "Journal of Endokrinologiske Investigation" påpeger Ranuccio Nuti og kolleger forskere ved Siena Universitet, at et stort antal frakturer forekomme hos patienter med T-scores over-2.5 og at knogletæthed er blot en af de faktorer, der bidrager til knoglestyrke. Forfatterne foreslår, at tilstedeværelsen af to eller flere skrøbelighed frakturer bør betragtes som svær osteoporose, uafhængig af T-score.

Hyppigheden af afprøvning

Ifølge National osteoporose Foundation, de tager en Osteoporose medicin, bør have en knogle mineral test af centrale DXA gjort hvert andet år. Nogle læger kan anbefale gentage testen efter et år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com