Hvad er tab af appetit?

07/30/2011 by admin

Tab af appetit er en nedsat lyst til at spise. En sund appetit er derimod et niveau af spise, der vedligeholder en normal kropsvægt. At miste din appetit kan betyde sygdom, men kan også være udløst af psykisk stress eller vises som en bivirkning af medicin.

Sygdom og tab af appetit

Passerer infektioner som forkølelse eller influenza, kan medføre tab af appetit. Mere alvorlige sygdomme kan også forårsage dette symptom, såsom kræft, leverproblemer, problemer med skjoldbruskkirtlen eller sygdomme i hjerte og lunger.

Psykologiske årsager

Depression får folk til at miste interessen i mange ting, der normalt interesserer dem, herunder spise. Kortvarig stress kan også medføre en nedsat lyst til at spise. Appetitløshed kan ledsage store tab, såsom død af en elsket en eller en tabt job.

Andre årsager

Receptpligtig medicin kan udløse tab af appetit. Som eksempler kan nævnes antibiotika, amfetamin, smertestillende og Anti-gigt medicin.

Når at ringe til lægen

Ring til din læge hvis du mister din appetit for mere end to uger, eller hvis der er pludselige, utilsigtet vægttab. Du bør også søge lægehjælp, hvis tab af appetit er ledsaget af træthed eller smerter overalt i kroppen.

Overvejelser

Tab af appetit navnlig når ledsaget af mærkbar vægttab. Hvis der er alvorlig fejlernæring, næringsstoffer kan gives intravenøst og et hospitalsophold kan være nødvendigt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com