Hududslæt & Staph infektioner

11/28/2010 by admin

Staphylococcus aureus, også kendt som staph, er en bakterie, der lever på huden af raske mennesker. Staph bakterier normalt give ikke problemer, men når de angiver brudt hud, de forårsage undertiden hududslæt. De fleste staph infektioner er mindre og vil gå væk på egen hånd i et par dage, men nogle gange de er alvorlige nok, at du bør se en læge.

Symptomer

Staph infektioner forårsage almindeligt hududslæt såsom folliculitis (smittede hårsække), bylder (hævede, røde knuder, der fyldes med pus, at blive større og mere smertefuld, indtil de briste) og cellulitis. Udslættet er undertiden ledsaget af feber og kvalme.

Børnesår

Staph bakterier kan forårsage hududslæt kaldes impetigo, hvor blærer på huden sive væske og danner en honning-farvede skorpe. Børnesår er mest almindelige i børnehaveklasse og grundskole børn, og det påvirker ofte huden omkring næse og mund.

Behandling

Derhjemme, prøv iblødsætning det inficerede område i varmt vand, tre eller fire gange om dagen, og tage over-the-counter smertestillende midler såsom ibuprofen. Læger kan ordinere antibiotika salver eller piller, og undertiden en infektion bliver svær nok, at det skal være kirurgisk drænes.

MRSA

MRSA står for methicillin-resistente Staphylococcus aureus, en stamme af staph bakterier har udviklet en immunitet over for de antibiotika, der normalt bruges til at behandle staph infektioner. MRSA-infektioner kan behandles ved hjælp af en anden bestemt antibiotikum.

Forebyggelse

God hygiejne (vaske hænder hyppigt og brusebad dagligt) til at fjerne bakterier fra huden kan hjælpe med at forhindre staph infektioner. Holde snit eller skrammer ren og forbandt, og ikke dele håndklæder, ark eller tøj med en person, der har en staph infektion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com