Nyre dialyse procedurer

10/29/2010 by admin

Dialyse er en livreddende procedure anvendes til at udføre nogle af de funktioner, som syge nyrer ikke længere kan håndtere. Ifølge National nyre Foundation skøn modtage 341,000 amerikanerne dialyse efter at have oplevet nyresvigt. Dialyse behandlinger kan udføres på en dialyse center, hospitalet eller i hjemmet, afhængigt af en persons tilstand.

Identifikation

Dialyse er nødvendig, når en person udvikler ende fase nyresygdom, eller nyresvigt, og nyrerne arbejder kun på 10 til 15 procent af deres normale kapacitet. Under dialyse bruges en speciel maskine til at overtage arbejde af svigtende nyrerne og fjerne affald, overskydende vand og salt fra kroppen. Dialyse er også nyttigt at kontrollere blodtrykket og opretholde et sikkert niveau af bikarbonat, natrium og kalium i kroppen.

Hæmodialyse

Under hæmodialyse kaldet en speciel maskine en hemodialyzer handlinger som en kunstig nyre. En åbning vil blive foretaget i armen eller benet, tillade blodet at flyde fra kroppen til hemodialyzer. Blod forlader kroppen gennem en fleksibel slange og returnerer gennem et andet rør, efter det er blevet filtreret. Hæmodialyse er normalt udføres tre gange om ugen, med hver session varer mellem tre til fem timer.

Kontinuerlig Ambulant peritonealdialyse (CAPD)

Under kontinuerlig Ambulant peritonealdialyse, eller CAPD, er blodet filtreret, selv om det er inde i kroppen. Et mindre kirurgisk indgreb bruges til at placere et kateter, eller få adgang til rør, ind i maven eller brystet. Når kateteret er på plads, en plastik pose indeholder en flydende dialyse agent er knyttet til det og væske kommer ind i maven, hvor det trækker affald materialer og ekstra vand i bughinden, membranen at linjer i maven. Flere timer senere, løsningen forlader maven gennem kateteret og placeres i en tom pose. Løsning forbliver normalt i maven i fire til seks timer før at blive fjernet og erstattet med frisk væske.

Kontinuerlig Cycler-assisteret peritonealdialyse (CCPD)

Hvis en læge anbefaler kontinuerlig cycler-assisteret peritonealdialyse, eller CCPD, vil en patient blive forsynet med en speciel maskine kaldet en variator, som fylder og tømmer maven med dialyse løsning tre til fem gange, som han sover. Hver gang maskinen fylder og tømmer maven, opstår udveksling. I løbet af formiddagen, er frisk løsning placeret i maven, hvor det forbliver indtil patienten begynder at nat cyklus.

CAPD/CCPD kombination

Nogle mennesker har brug for en kombination af begge metoder til peritonealdialyse, især hvis de vejer mere end 175 lbs. eller hvis laget bughinden filtrene til maven affald på en langsom sats. Hvis en læge anbefaler denne kombination, en patienten kan være nødvendigt at foretage udvekslinger i løbet af dagen, selv om han har været vant til at forlade løsning i maven hele dagen. I nogle tilfælde kan en patient også skal bruge et mini-cycler om natten, ud over den normale dialyse procedure.

Kost

For at effektivisere dialyse kan en læge anbefale at en person foretage visse ændringer i sin kost. Salt bør undgås, fordi det kan gøre kroppen holde vand. En læge kan råde for at begrænse fødevarer, der indeholder fosfor, som cola, mælk, nødder, ost og tørrede bønner. For meget fosfor kan svække knoglerne, hvilket gør en person mere tilbøjelige til at udvikle gigt. En patient kan også nødt til at begrænse indtag af vand, som vand kan bygge hurtigt i kroppen hvis nyrer ikke fungerer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com