Faktorer, der påvirker sundhedspleje

06/14/2013 by admin

Faktorer, der påvirker sundhedspleje

De faktorer, der påvirker sundhedspleje er varieret og vidtrækkende. Som sundhedspleje rundt om i verden er undersøgt, får adgang og brug mere opmærksomhed. Har du sundhedsmæssige problemer--kroniske eller akutte--er at have høj kvalitet, tilgængelige health care vigtigt. Adgang til sygesikring, kulturelle faktorer, socioøkonomiske status, indstilling og overbevisninger om sundhedspleje, er de vigtigste faktorer, når det kommer til ordentlig sundhedspleje.

Fordele

Mange lande i verden har universel sundhedspleje for deres borgere. Adgang til sundhedspleje kan bestemmes af tilgængeligheden af national sygesikring eller fra private sygeforsikringer, ifølge en undersøgelse offentliggjort af Alfredo Fort og Lauren Voltero. I denne undersøgelse opdagede Fort og Voltero, at dem uden forsikring var mindre tilbøjelige til at gå til lægen, hvis de blev syge eller var sårede, sammenlignet med personer, der havde let adgang til sundhed dækning.

Kultur

Fort og Voltero fandt, at kulturelle overbevisninger om medicinsk behandling kan have en betydelig indvirkning på om folk søge sundhedspleje, når de bliver syge eller kommer til skade. I nogle kulturer, kan manglende adgang til sundhedsleverandører, der er af en lignende kultur eller taler samme sprog være særdeles vanskeligt. Dette gælder især i Latino kulturer i USA.

Indkomst

Fort og Voltero opdagede også, at indkomstniveauet har en betydelig indvirkning på adgangen til sundhedspleje. Fattige har ofte lidt overkommelige sundhedspleje. Tilføje til dette på bekostning af lægemidler, og gå til lægen er udelukket for dem, der ikke har universel sundhedspleje eller sygeforsikring.

Beliggenhed

Hvis du bor i en by, er du mere tilbøjelige til at være i stand til adgang til sundhedsydelser end folk, der bor i landdistrikterne, Fort og Voltero. I mange tilfælde vælger læger ikke at praksis i landdistrikterne indstillinger på grund af finansielle begrænsninger eller på grund af manglende ressourcer i landdistrikterne. Ofte, har disse områder underskud i specialister eller hospitalsfaciliteter. Som et resultat, kan patienter skal køre lange afstande til at deltage i medicinske udnævnelser.

Overbevisninger

Fort og Voltero fandt også, at åndelige overbevisning har indflydelse på brugen af plejeinstitutioner. I mange kulturelle grupper, herunder Native American, Amish, asiatiske og andre, er ved hjælp af moderne medicinsk behandling i direkte modstrid med traditionel overbevisninger om kilden til sundhedsproblemer og sygdom. Folk nedsænket i disse overbevisninger kan henvende sig til en mere traditionel healer som en curandero eller en akupunktør til lindring af deres symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com