Test for nyresten

10/23/2012 by admin

Test for nyresten

Nyresten er en af de mest smertefulde urologiske lidelser. Desværre, for mænd, det er en alle for almindelig lidelse. Over 3 millioner mænd behandles hvert år for nyresten, og næsten halvdelen af den nummer ender på skadestuen mindst én gang i deres nyresten prøvelser. Hvis du tror du har symptomer, se en læge og begynde behandling straks.

CT-scanning

En CT-scanning eller kendt som en beregnet tomografi scanning, er den foretrukne test til diagnosticering af nyresten. CT-scanning vil skanne nyren, samt urinledere, gennem en cirkulær bevægelse som du bevæger dig gennem maskinen. Scanningen giver høj detaljerede edb billeder af nyrerne og andre omkringliggende organer, der giver et 360 graders udsigt over området udføres i fastlæggelse af, om du har nyresten. Dette kan være en effektiv og smertefri procedure til at kontrollere, hvis du har nyre sten, eller ej.

Intravenøs Pyelogram

En intravenøs Pyelogram er en X-ray test, der kan vise formen, og placeringen af urinvejene, herunder nyrer. Under denne procedure en blå farvestof indsprøjtes intravenøst i din arm, og derefter en serie af X-ray billeder er taget på specifikke tidsbestemte intervaller. Dette farvestof er derefter udskilles gennem nyrerne ud af urinvejene, fulgt gennem denne proces af X-ray intervaller. Hvis der er nyresten blokerer dine urinveje vil denne X-ray maskine utvivlsomt kommentere dem.

Retrograd Pyelogram

Denne procedure er den samme procedure som den intravenøs Pyelogram, men den eneste forskel er det sted, hvor farvestof i indsatte. I stedet for den intravenøs pyelogram er sprøjtes ind i armen, tilfører den retrograd pyelogram farvestoffet direkte i dine urinveje at få et nærmere kig på ethvert muligt nyresten udvikling. Denne procedure sparer den patient tid, som de ikke behøver at vente på farvestof til at arbejde sig gennem kroppen. Men, nogle mænd kan finde det en mere ubehageligt indstilling.

Urinanalyse

Urinanalyse, eller urin kulturer, er en meget almindelig måde at opdage nyresten, men det ikke er altid den mest nøjagtige. En urinanalyse måler flere komponenter i urinen, herunder det syreindhold niveau såvel som hvis urinen indeholder spor af blod eller calcium. Da nyresten er lavet af kalkaflejringer udskilles i urinen, kan en høj sats af calcium i urinen være en tell fortælling tegn for nyresten dannelse. En urinanalyse vil også teste for urinvejsinfektioner, da dette kan være årsagen til dine symptomer.

Abdominal X-Ray

En abdominal X-ray leverer et røntgen billede af nyrerne samt hele urinvejene og blæren. Disse abdominale røntgenbilleder er fremragende måder for at spotte nyresten, og selvom det ikke er 100% nøjagtig, det er en af de mindst invasive test at have gjort. Det er også en god idé at have denne test udført et par uger efter du har bestået din nyre sten for at sikre, at der ikke er nogen rester af sten tilbage.

Ultralyd

En ultralydsscanning eksamen i nyrer og urinveje, kendt som en ultra sonogram, bruges også med god succes til spot nyresten. Den ultra sonogram virker ved afspejler lydbølger af nyrer og omkringliggende organer, til at producere et billede af nyrerne sendt til en tv-skærm. Dette er en af de mindst invasive procedurer du kan har gjort, og det har en høj succesrate for at spotte nyresten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com