Hvordan Rygning dræber?

01/29/2013 by admin

Hvordan Rygning dræber?

Cigaretrygning tegner sig for mere end 440.000 dødsfald om året. Rygning cigaretter forårsager skader på kroppen og kan producere talrige sundhed sygdomme under kronisk brug. Disse sundhedsspørgsmål omfatter fede buildups i arterier, flere typer af kræft og lunge problemer.

Åreforkalkning

Rygning er en variabel af artherosclerosis eller en ophobning af fedtstoffer i arterierne. Forskningsgruppen for PDAY bemærkes, at rygning var forbundet med mere omfattende fede striber og rejst læsioner i den abdominale aorta af dem, der røget. Åreforkalkning er en primær bidragyder til det høje antal af dødsfald fra rygning.

Kræft

Cigaretrygning tegner sig for op til 30 procent af alle kræftdødsfald og forårsager en øget risiko for kræft i lunge, strubehovedet, mundhule, svælg, spiserør, mave, bugspytkirtel, livmoderhalsen, nyre og blære cancer. Rygning er ansvarlig for størstedelen af lungekræft dødsfald.

Kronisk obstruktiv lungesygdom

Kronisk obstruktiv lungesygdom eller KOL, er et begreb, der anvendes til at beskrive kronisk lungesygdomme karakteriseret ved en øget obstruktion af luftstrømmen ind og ud af lungerne og en øget åndenød. Emfysem og kronisk bronkitis er to betingelser, der er omfattet af KOL. International Journal of Environmental Research og Public Health konstaterer, at KOL er hurtigt at blive en global folkesundhedsspørgsmål med rygning bliver anerkendt som den primære forårsagende faktor.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com