Liste over vitaminer & deres formål

09/15/2016 by admin

Liste over vitaminer & deres formål

Vitaminer udfører en bred vifte af roller i kroppen og er afgørende for korrekt vækst og sundhed. Generelt, efter, MayoClinic.com vi kræver kun små mængder af disse forbindelser og de fås i en normal, varieret kost. Der er 13 essential vitaminer, hvoraf otte er B-kompleks vitaminer.

Vitamin A

A-vitamin er en fedtopløselige vitamin og følge MedlinePlus, spiller en vigtig rolle som en antioxidant, nedbryde frie radikaler. Det er også vigtigt for at opretholde god vision, effektiv knoglevækst, en effektiv immunsystemet og for cellefunktioner.

Det er også vigtigt i vækst af reproduktive organer og for udviklingen af et sundt Foster hos gravide kvinder.

C-vitamin

Dette er en vand - opløseligt vitamin og, ifølge University of Maryland Medical Center, er afgørende for normal vækst og udvikling. Ud over at være en antioxidant, C-vitamin hjælper i væksten af og reparerer brusk, ben og tænder. Det er derudover vigtigt til at danne kollagen afgørende for en sund hud, sener, ledbånd, og blodkar vækst.

D-vitamin

Den vigtigste funktion af D-vitamin, en fedtopløselige vitamin, er at hjælpe kroppen absorbere calcium. Dette er en vigtig rolle som calcium hjælper med at opbygge din krop tænder og knogler i barndommen, og efter barndom, bidrager til at opretholde korrekte knoglemasse, ifølge FamilyDoctor.org. Desuden vitamin D fastholder korrekte calcium og fosfor niveauer i blodet og kan også hjælpe med at forhindre kræft, humørsvingninger, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk.

E-vitamin

Vitamin E er fedtopløseligt og fungerer som en antioxidant. Det hjælper også kroppen med at danne røde blodlegemer og bruger K-vitamin, samt bistår immunsystemet og dit stofskifte. Det kan også spille en rolle i at mindske forekomsten af hjerte-karsygdomme og kræft, samt være nyttige i behandling af diabetes og Alzheimers sygdom.

Vitamin K

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der er vigtige i at kroppen til korrekt koagulere blod. Derfor, enhver mangel på dette vitamin kan føre til overdreven blødning eller blødning. Kroppen har også brug for dette vitamin til korrekt brug af calcium i knogledannelsen og vedligeholdelse og for at opretholde og forbedre knogle sundhed.

B-vitaminer

Disse vitaminer spiller en rolle i mange vigtige kropsfunktioner, ifølge American Cancer Society. De er involveret i: energiproduktion; produktionen af røde blodlegemer; hud sundhed; at holde den nervøse, immunforsvaret og fordøjelsessystemet sund; nedbryde proteiner og kulhydrater; danner hormoner og DNA; og den korrekte anvendelse af folinsyre.

Mangler i disse vigtige vitaminer kan forårsage en række lidelser lige fra træthed og manglende appetit til luftvejsinfektioner og hårtab.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com