Oplysninger om Hepatitis C

11/02/2012 by admin

Hepatitis C er en af fem forskellige typer af hepatitis. Ligesom de andre, hepatitis C påvirker leveren og kan føre til andre sygdomme.

Hepatitis C

Der er fem forskellige typer af hepatitis. Hepatitis C er resultatet af en virusinfektion, der påvirket leveren. Det er en kronisk sygdom, der fører ofte til komplikationer og andre betingelser, herunder fibrose, skrumpelever og leverkræft.

Symptomer

Hepatitis C er ofte asymptomatisk, hvilket betyder, at personen ikke opleve nogen symptomer. I den akutte fase af hepatitis C kan symptomer omfatte manglende appetit, influenza-lignende symptomer og sløvhed. Hepatitis C anses for at være kronisk efter 6 måneder. På det tidspunkt, kan symptomerne omfatte kvalme, søvnløshed, ledsmerter, depression og sløvhed.

Transmission

Hepatitis C der overføres gennem blod. Nogle af de mulige måder at kontrakt hepatitis C omfatter deler kanyler, blodtransfusioner, at få tatoveringer/piercinger på uhygiejniske malkestalde, deling af barbermaskiner, tandbørster eller andre personlig pleje poster. Der er mange andre måder at kontrakt hepatitis C, hvilket gør det meget vigtigt altid at være forsigtig.

Teorier/spekulation

Der er beviser til støtte for det faktum, at hepatitis C kan overføres gennem andre kropsvæsker. Selv om ingen vaccine er endnu blevet godkendt, er forskere håb at de snart vil udvikle en effektiv vaccination mod hepatitis C.

Forebyggelse

Der er mange forholdsregler, at man kan tage for at mindske risikoen for at pådrage sig hepatitis C:

Altid bruge latex kondomer under sex, især hvis du har flere partnere. Del ikke barbermaskiner, tandbørster eller andre personlige genstande, der kan komme i kontakt med blod. Kun få tatoveringer/piercinger på hæderlige sælgere, der har sundhedsmæssige praksis. Ikke del kanyler. Undgå kontakt med blod fra andre når det er muligt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com