Tegn & symptomer på akut smerte relateret til Pancreatitis

07/01/2010 by admin

Tegn & symptomer på akut smerte relateret til Pancreatitis

Pancreatitis er en betændelse i bugspytkirtlen kirtel beliggende bag maven, der producerer visse enzymer og hormoner, støtte fordøjelsen og regulere glukose metabolisme. Akut pancreatitis opstår pludseligt og normalt forsvinder på eget, mens kronisk pancreatitis er tilbagevendende og progressiv. Begge former er forårsaget af for tidlig aktivering af enzymer, hvilket resulterer i fordøjelsen af bugspytkirtlen selv. Tegn og symptomer på akut smerte relateret til pancreatitis er typisk de første indikatorer for problemer.

Akut Pancreatitis

Den pludselige udbrud af pancreatitis er typisk præget af akutte smerter i øvre del af maven, ledsaget af en vis grad af ømhed i regionen. Dog, undertiden denne smerte kan simpelthen starter ud som en kedelig gene før gradating til et niveau, der er svært at ignorere, ofte i løbet af flere dage. Der er et par ekstra tegn og symptomer, denne smerte er relateret til pancreatitis at være opmærksom på. For én ting, og smerter forbundet med akut pancreatitis normalt udstråler på bagsiden. Det er også normalt mere mærkbar efter at have spist og midlertidigt afløst af lænede sig frem.

Kronisk Pancreatitis

Tegn og symptomer på akut smerte relateret til pancreatitis, der er kronisk er normalt det samme som akut pancreatitis, men mere forhøjet og vedvarende. Utroligt, men der kan opleves ingen mavesmerter overhovedet. Dette scenario er sandsynligt, at bugspytkirtlen til sidst stopper producere fordøjelsesenzymer som sygdommen skrider frem.

Kvalme

Kvalme og opkastning er ofte sekundære symptomer på akut smerte relateret til pancreatitis. Disse yderligere bivirkninger opstår på grund af en manglende tilstrækkelig enzymer til at fordøje maden. Da fordøjelsen er nedsat, er ikke proteiner, fedtstoffer og sukker brudt ned, hvilket typisk resulterer i løs, fedtet afføring som godt som samlet gastrisk ubehag.

Vægttab

Utilstrækkelig enzymaktivitet i den øverste tarmen betyder også, at næringsstoffer ikke er at blive absorberet. Så hvis du oplever akut eller kronisk smerte i forbindelse med uforklarligt vægttab, er grund nok for dig at se din læge straks.

Kardiovaskulære symptomer

En række sekundære arrangementer kan forekomme at angiver symptomer på akut smerte er relateret til pancreatitis. Dit hjerte og åndedræt sats kan øge eller blive uregelmæssig. Blodtryk er navnlig værd at betale opmærksomhed til, men af forskellige grunde. Når akutte smerter strejker, blodtryk forudsigeligt tendens til at stige. På den anden side kan lavt blodtryk være et tegn på at indre blødning forekommer. Dette er også et tegn på dehydrering.

Galdesten

Galdesten er en anden førende årsag til denne betingelse. Tegn på akut smerte relateret til pancreatitis, hvor galdesten er en faktor er dog lidt anderledes fra de ovenfor beskrevne. Denne smerte er akut, men stilne ikke af lænede sig frem. Hvis en forhindring i galdegangene er også involveret, så er smerten tilbøjelige til at generere fra lige under brystkassen på højre side i stedet for maven.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com